23. februar 2020
Morten Jensen spillede en flot 1. halvleg og en skidt 2. halvleg - men blev delt TMS-topscorer med fem mål. Foto: Anders Kamper
Morten Jensen spillede en flot 1. halvleg og en skidt 2. halvleg - men blev delt TMS-topscorer med fem mål. Foto: Anders Kamper
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: TMS sejrer i stort drama

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TMS sejrer i stort drama
Sport DAGBLADET - 15. januar 2020 kl. 21:10
Af Kasper Nørgaard Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

TMS Ringsted var onsdag tæt på at formøble en 24-20-føring i slutfasen - men klarede akkurat skærene mod Team Sydhavsøerne og vandt med 25-24.

Nogenlunde samtidig med, at Danmarks chance for at gå videre ved EM forduftede med Islands uinspirerede nederlag til Ungarn - startede TMS Ringsted omvendt glimrende ud mod TSØ.

3-1 kom de grønblusede foran, og allerede hér havde målvogter Frank Mikkelsen haft tre redninger - herunder et straffekast. I den anden ende var det særligt Morten Hempel, der lagde stærkt fra land med tre af TMS' fire første mål.

Men efter den fine TMS-start begyndte TSØ's kontramaskine for alvor at køre - og så hed den nu 4-5 og fem minutter senere 6-7 på tavlen. I det første kvarter af kampen var det bemærkelsesværdigt, hvor skidt Ringsteds ellers helt store angrebsprofil, Nicolaj Nørager, var kommet i gang. Fire gange havde han hér skudt på mål og ingen gange havde han scoret.

I det hele taget sejlede hjemmeholdets forsvar i store dele af 1. halvleg, hvor gæsterne igen og igen kom til nemme afslutninger. Og havde det ikke været for Mikkelsen i målet, kunne det nemt have set endnu værre ud end de 8-10, der stod efter 20 minutters spil.

Og svært blev til værre få minutter efter, da TMS i løbet af et halvt minut blev ramt af to tvivlsomme udvisninger - til hhv. Michael Riis og Sebastian Thor. Men så fik TSØ til gengæld kort efter en lignende hård medfart - da eks-TMS'eren Nicklas Petersen fik direkte rødt kort for at løbe fra bænken og i farten kom til at løbe ind i Simon Omme, så denne væltede. Kontroversielt dømte minutter fra dommerparrets side - i begge ender af banen.

Midtsjællænderne kom bedst ud af de hæsblæsende minutter og kom tilbage til 12-11 - inden pausestillingen lød på 13-13.

2. halvleg lagde ud med mere af det samme: Stor jøævnbyrdighed, store huller i TMS-forsvaret og en Frank Mikkelsen, som igen og igen reddede sit hold. Derfor intet underligt i 17-17 efter 38 minutter i et opgør, der så ud til først at blive afgjort i de døende sekunder.

Som 2. halvleg skred frem, spillede Nicolaj Nørager sig gevaldigt op - og med fine scoringer og endnu flottere assists var han én af hovedkræfterne bag, at TMS midtvejs i halvlegen for første gang siden kampens begyndelse kom foran med to (21-19 og 22-20)

Men heller ikke Michael Riis ville lade sin TMS-kollega noget tilbage, og med to meget maskerede afleveringer fandt han begge gange Andreas Magaard på stregen. 24-20 med 10 minutter og så lugtede det i stadigt større grad af hjemmesejr.

Men så fulgte den berømte TMS-gummiarm, som holdet har »præsteret« så mange gange i denne sæson, når kampens afslutninger har været tætte. Fem scoringsløse minutter fulgte - hvor TSØ omvendt nettede tre gange, så derfor 24-23 med fem minutter igen og fuld drama på opgøret.

Med et minut igen kunne Sebastian Thor ved 25-24 have afgjort kampen fra stregen - men han brændte på Nicolaj Frejlev i målet. Det gav TSØ en allersidste chance for uafgjort, men på den afgørende afslutning, reddede - ja hvem ellers - Frank Mikkelsen i målet.