23. februar 2020
Katrine Thomsen spillede en brandkamp med seks mål og forsvarsspil af høj klasse. Foto: Peter Andersen
Katrine Thomsen spillede en brandkamp med seks mål og forsvarsspil af høj klasse. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: TMS-kvinder baskede tophold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TMS-kvinder baskede tophold
Sport DAGBLADET - 18. januar 2020 kl. 15:32
Af Kasper Nørgaard Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

TMS Ringsted var klart undertippet mod 1. divisions nummer tre, Bjerringbro, men efter en generelt overbevisende indsats sejrede TMS med 27-23.

TMS-pigerne kom ellers i modvind fra start, hvor holdets topscorer Julie Frilund startede med fem (!) fejlaktioner i træk - og hvor TMS derfor først kom på måltavlen efter seks minutter.

Heldigvis for kampens spænding stod hjemmeholdet dog glimrende i forsvaret i kampens indledning, og derfor var den omtalte første TMS-scoring også en reducering til 1-2 - og ikke noget langt værre. Og faktisk gjorde TMS'erne det bedre end forventet i det første kvarter, hvor man efter den første nervøsitet kom foran 5-3.

I dén ligning lå der ikke mindst også det faktum, at Kamilla Davidsen i målet havde taget utrolig godt fra - med bla. en straffekastredning. Ja, faktisk stod hun med en helt vanvittig redningsprocent på 70 efter 17 minutter (6-3)

Dét tal MÅTTE naturligvis gå ned, som kampen skred frem - og det gjorde den da også - men det tager intet fra, at hun og forsvaret spillede en blændende 1. halvleg. Godt nok brændte TMS'erne omvendt en del i angrebet i en generelt lavtscorende kamp, men med pausestillingen 11-8 havde holdet alligevel overrasket særdeles positivt.

Til gengæld kom hjemmeholdet så præcis lige så skævt ud til 2. halvleg, som man havde startet kampen. og i løbet af »nul-komma-fem« havde favoritterne fra Bjerringbro bragt sig foran med 13-12. En total kovending på fem minutter - sådan kan håndbold være så sælsomt.

Pludselig fik Davidsen ikke fat i meget i målet, mens også forsvaret så træt og ubevægeligt ud. Og i angrebet var der i en periode »kamp« om, hvem der kunne sende flest ukvalificerede afslutninger af sted.

Efter 11 minutter af 2. halvleg (12-14) havde Ringsted-pigerne kun scoret én gang - og man sad med en meget klar fornemmelse af, at hvis gæsterne scorede det næste mål, ville kampen være afgjort. Det gjorde i stedet TMS-fløj Sofie Johansen, og derfra vendte kampen endnu en gang.

18-17 kom TMS foran med 12 minutter tilbage af kampen, og så lignede det en gyserafslutning. Men det blev det faktisk ikke, for de grønblusede holdt hovedet koldt og sikrede en relativt sikker sejr.