4. juni 2020
Ditte Søby er en af mange spillere i Greve Strands Badmintonklub, der stopper i klubben. Arkivfoto
Ditte Søby er en af mange spillere i Greve Strands Badmintonklub, der stopper i klubben. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Spillerflugt fra Greve Strands Badmintonklub

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Spillerflugt fra Greve Strands Badmintonklub
Sport DAGBLADET - 18. maj 2020 kl. 10:47
Af Anders Kamper
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Uroen har været så stor på det seneste i Greve Strands Badmintonklub, at det har fået mange spillere til at smutte og ledere til at trække sig i et ret stort omfang.

arrow Læs også: Ingen dramatik bag stop i Greve Strands Badmintonklub

Klubformand Helle Holm træder tilbage på den kommende generalforsamling, hvor hendes mand, Bo, træder helt ud af bestyrelsen. Det samme gælder eliteudvalgsformand Steen Pedersen samt bestyrelsesmedlem Anne Meyer efter mange år som bogholder.

Deres afgang trækker tråde til utilfredse spillerne, hvor mange den seneste tid har meddelt, at de har spillet deres sidste kamp for GSB. Måske endda også trænet i klubben for sidste gang.

Også mange ungdomsspillere er på vej væk fra klubben.

Netop nu ligger det fast, at denne række af seniorspillere forlader GSB efter denne sæson:

Josephine Frost forlod allerede klubben midt i februar til fordel for Gentofte.

Anna Bygym, Ana Isabell Belisario, Philip Klinke, Jonathan Belisario og Daniel Belisario skifter alle til Solrød.

Ditte Søby skifter til Værløse.

Sebastian Bugtrup og Patrick Buhl skifter til Hvidovre.

Isabella Nielsen og Nikolai Overgaard tager til Skovshoved.

Anna Klinke tager til Karlslunde.

Louise Thorsager og Andreas Bøgebjerg tager til Gentofte.

Træner Anders Kristiansen skifter til Badminton Roskilde.

På ind-kontoen kommer Mikkel Mikkelsen og Mads Conrad - dog »kun« til Ligaholdet begge to.

Hele 13 spillere og en træner forlader altså Greve Strands Badmintonklub i sommerpausen indtil videre, og det kommer til at ramme Ligaholdet, 2. holdet i 1. division og 3. holdet i 2. division. De to sidste hold særdeles hårdt, og mange af spillerne er opvokset i Greve og er inkarnerede klubspillere og udgør en stor del af den daglige elitetræning med seks-syv ugentlige træninger - morgen såvel som aften.

»Som I alle sikkert har læst eller hørt, så har vi den seneste tid oplevet en større afgang end tilgang af spillere - primært i vores 2. holds trup. Det er vi naturligvis rigtig ærgerlige over og håber ikke, at det ender med at være et endeligt »farvel« - men nærmere et »på gensyn,« skriver klubben i GSB News for maj, der kan læses på klubbens hjemmeside.

Årsagen til den ret massive spillerflugt skal efter alt at dømme findes i det faktum, at klubben skifter cheftræner på Ligaholdet efter denne sæson.

Her tager Peter R. Jensen over efter Anders Kristiansen, og det er en neddrosling i antal af timer, hvor træneren er til stede under træningen. Hvor Anders Kristiansen har været der ved både morgen- og aftentræninger i klubben flere gange om ugen samt til alle holdkampe for både ligaholdet og 1. divisionsholdet, så er Peter R Jensen kun ansat til 4-5 timer om ugen fordelt over to aftener, da han også skal passe sit badmintonarbejde hjemme i Holbæk.

Den usikkerhed og nedgang i en træners tilstedeværelse, det skifte medfører, har skabt så stor frustration og utilfredshed i spillerkredsen, at stribevis af spillere nu sigar farvel.

I forbindelse med meddelelsen om trænerskiftet i februar undrede flere spillere sig over, at klubben blot kaldte Anders Kristiansens resultater for »tilfredsstillende« uagtet, at træneren har ført sin klub og hold til DM-finalen i 2019 samt Final 4 i år. Et stort anlagt arrangement, hvor de fire bedst placerede hold i Badmintonligaen skal kæmpe om guldet.

Greve har valgt at melde afbud til Final 4 i år af sundhedsmæssige, men også økonomiske årsager.

Al balladen omkring spillerne har, så vidt vi erfarer, intet med den nye træner, Peter R. Jensen, at gøre. Ham er der ingen, der har noget at udsætte på.

I kølvandet på kritikken og den interne uro om trænersituationen træder formand Helle Holm altså tilbage fra sin plads som formand, og på generalforsamlingen den 28. maj stiller hun op som menigt medlem til bestyrelsen.

Ny formand bliver formentlig Bo Lykke, der allerede er i aktion i et forsøg på at samle, hvad der skal samles for at komme videre. Eliteudvalgsformand Steen Pedersen stopper også og træder ud af bestyrelsen i utide. Hans post overtages af Peter R. Jensen, der skal være cheftræner og sportschef, og der er nedsat et eliteudvalg med Jes Castor Sørensen som formand, hvor også Frank Reinholdt, Marc Hagberg og chef-ungdomstræner Michael Rasmussen får plads.

Vi følger naturligvis op på udviklingen i GSB og henter kommentarer fra involverede parter.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?