14. juni 2021
Oliver Sonne og Martin Koch ved mandagens træning i HB Køge. Foto: Jeppe Lodberg
Oliver Sonne og Martin Koch ved mandagens træning i HB Køge. Foto: Jeppe Lodberg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sonne til Silkeborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sonne til Silkeborg
Sport DAGBLADET - 11. maj 2021 kl. 10:37
Af Jeppe Lodberg

20-årige Oliver Sonne er tabt for HB Køge. Han skifter efter indeværende sæson til Silkeborg, der mandag aften sikrede sig oprykning til superligaen sammen med Viborg, da Esbjerg tabte til Fredericia.

Sonne, der er en vaskeægte Køge-dreng med ungdomsmellemspil i FC Købehavn, har kontraktudløb med de blå/sorte og har skrevet under på en to-årig kontrakt med de rød/hvide fra Søhøjlandet.

- Det er - må vi indrømme - et trin op for Oliver. Vi havde gerne set, at han var blevet i HB Køge og havde fortsat sin udvikling her, men vi har forståelse for, at han vælger at teste sine muligheder i Silkeborg. Oliver er ærgerrig og vil gerne lære. Vi ønsker ham held og lykke og vil følge ham »på afstand«, siger Per Rud til HB Køges hjemmeside.

I Silkeborg er glæden større:
Med de afgange, vi står overfor i sommerpausen, har vi behov for at forstærke os defensivt. Oliver Sonne er en talentfuld spiller, der stadig har et stort udviklingspotentiale. Han skal ind og konkurrere om backpositionerne, hvor vi er dækket godt ind med Rasmus Carstensen og Gustav Dahl, og Oscar Fuglsang presser sig også på, mens Milan Massop er en ubekendt, som vi håber på. Men alt i alt har vi brug for mere konkurrence på pladserne, siger sportschef Jesper Stüker, sil Silkeborgs hjemmeside, hvor også den unge back kommer til orde:

- Silkeborg IF er en attraktiv klub. Jeg kan godt lide den spillestil, holdet praktiserer, og jeg hører kun gode ting om klubben fra nogle af de spillere, jeg har spillet sammen med og som har erfaring med Silkeborg. Derfor var jeg ikke i tvivl om, at SIF er den rigtige klub for mig, siger Oliver Sonne med henvisning til Stephan Petersen og Joel Felix, som han kender fra henholdsvis HB Køge og FC Københavns U19-hold.

Hvor langt tror du Danmark når ved EM