14. april 2021
Michael Schjønberg så sit hold tabe til HB Køge. Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
Michael Schjønberg så sit hold tabe til HB Køge. Foto: Jørgen Chr. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Schjønberg på hård opgave

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Schjønberg på hård opgave
Sport DAGBLADET - 01. marts 2021 kl. 12:34
Af Anders Kamper

Så langt tilbage som i 2004-05 var han træner i Herfølge Boldklub, og midt i december blev den tidligere landsholdsspiller Michael Schjønberg ansat som cheftræner i skrantende Vendssyssel i 1. division.

Søndag var han og holdet i HB Køge, hvor hjemmeholdet vandt 3-0 og slog til allerede efter seks minutter, hvor Mike Jensen stak Emilio Simonsen i feltet. Han driblede sig siden i gennem til et flot 1-0 mål.

Michael Schjønberg så siden HB Køge score to gange, og fra bænken kunne han ikke ændre slagets gang.

- Det er en pudsig oplevelse at sidde og have den fornemmelse, at man har kontrol over en kamp og så pludselig være bagud 2-0. Men det er fodbold og bundholdets lod at have det sådan, og sådan er det. Vi kigger ikke efter alibier og undskyldninger, men kigger indad og bliver bedre. Der er en kamp på lørdag igen, og der hvor vi ligger og kæmper, der skal vi kæmpe til sidste kamp, og det har jeg fortalt spillerne. Der kommer bump på vejen som det her, og lige nu er det surt. Vi havde chancerne, som vi ikke scorede på, så vi skal hjem og arbejde med tingene, og så skal der findes energi og masser af humør frem, siger Michael Schjønberg.

- Vi ville gerne spille og forsøge at have spillet, men så laver vi individuelle fejl, og så scorer HB Køge på de muligheder. Vi skal kigge på os selv og ingen andre.

Hvad er kunsten for Jer nu?
- Kunsten som bundhold er hele tiden at bevare motivationen og blive ved med at tro på det, vi laver og gør. Jeg synes godt, man kan se, at vi kan spille fodbold og være med, men der er nogle små fejl, vi skal have fjernet, så skal vi nok komme, siger træneren.

Han er ansat til én ting: At bevare Vendsyssel i den næstbedste række efter forårets slutspil blandt 1. divisions seks nederst placerede hold.

- Vi skal blive, og alt andet tænker vi slet ikke på, og det nytter ikke at kigge opad. Nogen vil nok kalde det en katastrofe, hvis vi rykker ned, men andre ting er vigtigere. Det er en klub, der drives professionelt og helt skal være en forretning, så vi skal vi blive oppe.

Er du på en hård opgave?
- Uanset, hvor du er træner, så er det en hård opgave. Der er altid krav, men jeg vil da hellere ligge, hvor vi gør, end hvor Skive gør. Jeg er glad for mit arbejde, og jeg synes, det er fedt at arbejde med de gutter, der er i truppen, siger Michael Schjønberg fuld af fortrøstning.

Hans hold mangler at møde Helsingør, Skive og Fredericia, inden slutspillet starter. Seks hold i toppen og seks i bunden skal møde hinanden to gange.

De to sidstplacerede hold i slutspillet i bunden rykker ned i den nye 1. division, der bliver 3. bedste række efter sommerferien.

Michael Schjønberg var i sin aktive spillerkarriere en stor profil i først Esbjerg, siden OB, og i Hannover og 1. FC Kaiserslautern i Bundesligaen. Han nåede at spille 44 landskampe for Danmark og har deltaget i tre slutrunder.

Siden stoppet som aktiv har han været træner i 1. FC Kaiserslautern, Herfølge Boldklub, Hannover 96, FC Vestsjælland og Vålerenga - og været sportsdirektør i henholdsvis FC Vestsjælland og 1. FC Kaiserslautern.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?