3. juli 2020
Torben Nielsen og i baggrunden det sving, hvorfra føreren af bilen begyndte at trække over i venstre vejbane.Foto: Kasper Nørgaard Hansen
Torben Nielsen og i baggrunden det sving, hvorfra føreren af bilen begyndte at trække over i venstre vejbane.Foto: Kasper Nørgaard Hansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ryttere i chok over grov chikanekørsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ryttere i chok over grov chikanekørsel
Opdateret 26. juni 2018 kl. 11:54
Sport DAGBLADET - 26. juni 2018 kl. 11:19
Af Kasper Nørgaard Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Torben Nielsen har de sidste godt otte år kørt motionscykling som medlem af Roskilde Cykelmotion, men dén oplevelse, som ramte ham og seks holdkammerater i torsdags, kommer i en kategori, som han aldrig tilnærmelsesvis har oplevet, fortæller han.

arrow Læs også: Bilist tæt på at køre ind i gruppe af cyklister

Som man kortfattet kunne læse hér på sn.dk, var motionsrytterne ude for en ubehagelig episode med en modkørende bilist. Den forløb således:

I fire grupper på seks til otte mand - og med omkring 15-20 sekunders afstand mellem hver gruppe - kom rytterne fra Roskilde CM kørende på Boserupvej i retning væk fra byen; godt tre km fra centrum. Hér kom en ældre Toyota Corolla dem kørende i møde, og gruppe for gruppe blev bilistens chikane større.

Da bilen passerede den første gruppe ryttere i et sving, drejede føreren helt kort bilen ind imod gruppen, inden han så hurtigt rettede op igen.

Så havde han ligesom skræmt lidt, kan man sige.

Den næste gruppe fik samme behandling - til almindelig forskrækkelse, men ikke mere end dét. Noget værre gik det imidlertid for tredje gruppe; den som Torben Nielsen befandt sig i. Hér trak bilisten godt 200 meter fra rytterne helt over i den forkerte vejbane og speedede nu op i fuld fart med direkte kurs mod rytterne. Og først i sidste øjeblik inden dét, der ville have været et fatalt sammenstød, trak føreren nu igen over i sin egen vognbane.

Manøvren sendte dog selvsagt et kæmpe spontanchok i kroppene på rytterne, hvorfor de to forreste i gruppen i ren panik klodsede bremserne i det ubehagelige øjeblik. Dette medførte en klassisk dominoeffekt, således at nærmest samtlige ryttere i gruppen styrtede. Værst gik det ud over en enkelt rytter, som tog turen i kolbøttestil hen over styret, inden han faldt ned og slog skulderen hårdt, samt brækkede en finger.

I den fjerde og sidste gruppe var der imidlertid et par snarrådige folk, som trods det voldsomme optrin foran, fik noteret bilens registreringsnummer. Derfor blev der da også straks efter episoden indgivet en anmeldelse til politiet, som dermed om ikke andet har noget håndgribeligt at gå efter.

- Om det så ender med et retsligt efterspil eller lignende, det må politiet jo så nu afgøre. Det er ude af vores hænder, siger Torben Nielsen.

Det er sådan set heller ikke dén del, der lige nu fylder mest hos ham og holdkammeraterne. Det gør til gengæld det chok, som stadig sidder i kroppen efter en episode, hvor rytterne var helt og aldeles uden medskyld, fortæller Torben.

- Efter omstændighederne slap vi - som gruppe - rimelig heldigt fra episoden. Men hvad nu, hvis vi havde ligget 12 i gruppen, som vi plejer og ikke syv? Var der så sket væsentligt alvorligere ting? Man kan kun gisne.

Torben Nielsen mener i udgangspunktet ikke, at løsningen på de seneste års mange problemer mellem bilister og motionsryttere er at lovgive sig ud af tingene. Begge parter skal ganske enkelt lære at bruge sin sunde fornuft hver eneste gang, påpeger han.

Enkelte individer er dog måske bare ikke helt opnåelige i den sammenhæng, tilføjer han konkluderende med en lille hovedrysten.

- Vi motionsryttere skal altid starte med os selv. Hvordan kan vi sørge for, at hverken vi eller bilisterne kommer i farlige situationer eller at nogen bliver vrede? De ting skal vi altid have styr på. Men har vi dét, så kan vi ikke gøre meget mere selv.

- Så hvordan når man ud til folk som dem, vi mødte i torsdags? De sad altså tre fyre inde i bilen og skreg af grin, da de kørte forbi. Det er jo nok uden for pædagogisk rækkevidde, konkluderer Torben Nielsen.

Læs meget mere i DAGBLADET tirsdag.

arrow Husk ringeklokken - og ni andre gode råd til motionscyklister
22. juni 2018 kl. 09:10 Opdateret: kl. 08:52
arrow Cykelmotionister får hældt sprinklervæske i hovedet
21. juni 2018 kl. 10:28 Opdateret: kl. 09:49
arrow Kraftig motionscyklist amok: Tæver bilist og smadrer forrude
21. juni 2018 kl. 05:30 Opdateret: kl. 09:35
Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?