26. juli 2021
Michael Maze tabte begge sine kampe, da Roskilde røg ud Champions League.  Foto: Thomas Olsen
Michael Maze tabte begge sine kampe, da Roskilde røg ud Champions League. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Roskilde færdig i Champions League

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Roskilde færdig i Champions League
Sport DAGBLADET - 13. februar 2020 kl. 21:11
Af Jeppe Lodberg

Med et 0-3 nederlag i den første kvartfinale på hjemmebane for en lille måned siden, skulle der mirakler, dusinvis af kantbolde og endnu flere netrullere til, hvis Roskilde Bordtennis, BTK61 skulle torsdag aften samlet skulle slå de forsvarende Champions League-mestre fra Borussia Düsseldorf og kvalificere sig til årets semifinaler.

I første omgang var en 3-0 sejr påkrævet, og dernæst skulle de tre danske sejre samlet set være bedre i sæt end tyskernes var det i Roskilde Kongrescenter. Her endte alle kampe med 3-1 i sæt i tysk favør, så 9-2 og sagen var bøf.

Men det blev aldrig spændende.

Michael Maze, der er nummer 334 i verden var aldeles chanceløs mod tyske Ricardo Walther (78). 3-0 (11-9, 11-7, 11-2) vandt hjemmeholdets spiller, og så var det nat-nat med Roskilde.

Yujia Zhai kunne derfor spille helt frit, og det gjorde danskkineseren, der er nummer 157 i verden. En flot skalp blev det til, da han slog svenske Anton Källberg (72) med 3-0 i sæt (12-10, 11-5, 12-10) og bragte BTK61 på 1-1.

Men så trådte Timo Boll (11) på banen, og det er ikke for ingenting, at tyskeren i sidste uge vandt den europæiske Top 16-turnering, som Roskilde trumfkort Bojan Tokic (60) ikke var i nærheden af at kvalificere sig til.

Sloveneren var med til 6-6 i første sæt og havde et par muligheder for at bringe sig foran via et et par smash, hvor Boll var helt nede i bagbanden for at ballonreturnere, men så slog tyskeren kontra og så siden sættet 11-7. Tokic sad i skruestikken, og var tættere på sit hjem end på at komme ud af stikken. Seks og fem point tillod Boll i de næste sæt og bragte tyskerne på 2-1.

Igen udlignede Yujia Zhai og det med en endnu finere skalp til bæltet. Svenske Kristian Karlsson blev nærmest renset i de to første sæt, der begge endte 11-4 i Roskilde-favør, og kun da verdens nummer 28 udlignede Zhais 9-6 føring i tredje sæt anedes den svenske klasse. Men Zhai tog de to næste bolde, og så så fik Michael Maze lov at slutte holdkampen af på sin gamle hjemmebane.

Oppe mod Anton Källberg var det generationernes kamp. Den 22-årige svensker tog kampens to første bolde, nærmest inden 38-årige Maze nåede at flytte fødderne, men det blev alligevel til ombolde, inden den unge mand tog første sæt 12-10.

I andet kom han på 9-4 i en ruf, men to servees på stribe, hvor Maze kastede bolden næsten op i loftet, inden han drønede den først utageligt tæt på kroppen af Källberg og siden skarpt ud i forhånden, skabte ny spænding. Igen vandt Svenskeren i ombolde, 14-12.

I tredje sæt var det Michael Maze's tur til at komme stort foran - 5-1 og og fra 5-3 tog han såmænd seks bolde i rap til 11-3 gevinst. Men det blev dertil og ikke længere. Efter skiftende føringer undervejs i fjerde sæt endte også det op i ombolde, og på Källbergs serv ved 10-10 satsede Maze hele butikken, men returnerede lige ud bordkanten i siden og tabte på også matchbolden til 12-10.

Samlet 3-2 til Borussia Düsseldorf med Yujia Zhai som forgæves dobbelt vinder »over Sverige«.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?