22. oktober 2020
Martin Risom (bagerst) hér i infight med Roskildes Malthe Skytte i 2. divisionskampen i sidste uge. Foto: Kasper Nørgaard Hansen
Martin Risom (bagerst) hér i infight med Roskildes Malthe Skytte i 2. divisionskampen i sidste uge. Foto: Kasper Nørgaard Hansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Risom har stadig store smerter efter brækket fod

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Risom har stadig store smerter efter brækket fod
Opdateret 14. oktober 2020 kl. 13:04
Sport DAGBLADET - 14. oktober 2020 kl. 12:44
Af Kasper Nørgaard Hansen

Da TMS Ringstedss nyankomne højreback Martin Risom for godt halvanden måned siden brækkede foden i pokalkampen mod Næstved, tænkte han kort og godt »åh, nej«, fortæller han.

For efter en meget lang coronapause var det sidste, som han havde lyst til i hele verden, en længere skadespause. Men sådan gik det nu engang, og selv om bruddet i foden for så vidt er helet fint i dag, er der stadig en del bøvl med foden.

Onsdag i sidste uge spillede Risom godt 20 minutter for andetholdet mod Roskilde. Hér blev det til tre hurtige mål, og en periode hvor han så rigtig skarp ud. Men snart satte han sig på bænken med en isforbinding om foden - og der blev han siddende i retsen af kampen.

Lørdag blev det så til en hel halvleg i ligakampen mod Skjern, og mens dét i sig selv måske lyder som temmelig store fremskridt fra Roskilde-kampen, så er det egentlig ikke helt tilfældet, mener han selv.

- Jeg har til tider stadig meget ondt i min fod, når jeg skal spille. I noget tid nu har det været lidt sådan, at det starter meget godt ud først på ugen med en nogenlunde følelse i foden - og så bliver det gradvist værre i løbet af ugen i takt med, at der bliver lagt mere belastning på, fortæller Martin Risom med et lille suk.

Højrebacken kom som bekendt til TMS op til denne sæson oven på et par år hos Ajax, hvor han virkelig havde bombet mange bolde i kassen.

- Jeg har stadig ikke haft nogen fulde træninger med holdet endnu. Det hele er med håndbremsen trukket - især i mand-mod-mand-spillet. Jeg kan godt mærke, at f.eks. omkring fodskifte eller sideforskydningsbevægelser i forsvaret, der holder jeg stadig en smule igen.

Er vi ude i, at du måske endda er startet lidt for tidligt ud oven på skaden?

- I den helt ideelle verden havde det måske været smartere at vente til jeg var fuldstændig smertefri i alle bevægelser - men man må også bare sige, at det hér er ikke en eller anden kæmpe fodboldklub, hvor man bare har tre eller fire andre spillere til den samme position. Dér ville jeg sagtens kunne holde mig ude, til jeg var 100% på toppen igen.

- Men både truppen og holdet har også brug for, at jeg efterhånden kommer lidt med og hjælper med dét, jeg kan. Men selvfølgelig skal det doseres fornuftigt, og det bliver det også, forsikrer Martin Risom.

Risom tilføjer, at tiden uden håndbold - eller med en begrænset udførelse af selvsamme - har været frustrerende og ikke just gavnlig for tålmodigheden. Men han vælger dog også at se optimistisk på resten af sæsonen - hvor han til en start efter planen igen skal have spilletid, når det i aften gælder Århus Håndbold.

- Det er ikke skide godt lige nu - men »fysserne« og staben omkring holdet siger, at det nok skal komme, og at jeg er på rette spor. Og det stoler jeg 100% på, konkluderer højrebacken.

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?