20. oktober 2020
Roskilde-rytteren Andreas Byskov Sarbo blev frontalt påkørt af en bilist under cykelløbet Tour de Himmelfart. Cykelrytteren afgik lørdag ved døden (Arkivfoto).
Roskilde-rytteren Andreas Byskov Sarbo blev frontalt påkørt af en bilist under cykelløbet Tour de Himmelfart. Cykelrytteren afgik lørdag ved døden (Arkivfoto).
Foto: Amalie Abildgaard/Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scan
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Reaktioner efter Roskilde-rytters død

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Reaktioner efter Roskilde-rytters død
Opdateret 03. juni 2019 kl. 10:34
Sport DAGBLADET - 02. juni 2019 kl. 19:13
Af Kasper Nørgaard Hansen

Den bare 18-årige Andreas Byskov Sarbo fra Team Roskilde Junior afgik lørdag ved døden, efter at han fredag var blevet påkørt af en bilist under en enkeltstart fredag. Tragedien skete under etapeløbet Tour de Himmelfart.

arrow Læs også: Dom: Kvinde var ikke skyld i cykelrytters død

Den chokerende ulykke har ramt den danske cykelverden hårdt, og rundt om på hjemmesider og sociale medier udtrykker folk deres forfærdelse over hændelsen. DAGBLADET/sn.dk har rettet henvendelse til Team Roskilde Junior søndag, men er ikke kommet i kontakt med cykelholdet. På sin egen hjemmeside www.teamroskildejunior.com skriver holdet dog følgende:

»Vi må med dyb sorg videregive beskeden om, at vi har mistet vores rytter Andreas Byskov Sarbo som følge af en alvorlig og meningsløs ulykke under etapeløbet Tour De Himmelfart i Odder fredag morgen.

Hele holdet er dybt berørt over det ufattelige og ulykkelige tab af en holdkammerat, en ven og et fantastisk ungt menneske. Lige nu går alle vores tanker til familien og de nærmeste - vi har ikke ord for familiens smerte og ubærlige tab.

Æret være Andreas' minde.«
Hos Dansk Cykel Union begræder man på lignende vis den meningsløse ulykke.

»Det er med dyb sorg, vi har modtaget beskeden om, at Andreas Byskov Sarbo i dag er afgået ved døden.«

»Vi vil altid huske Andreas som den varme og glade unge mand, han var, og vi vil altid bære ham i vores hjerter«, skriver cykelunionen på sin hjemmeside.

Også på Facebook er reaktionerne strømmet ind - ikke mindst på Team Roskilde Juniors egen side. Hér lyder det blandt andet fra brugeren Steen Hansen: »Sender de varmeste tanker til de pårørende i en meget svær tid. Er så tragisk at ingen ord kan beskrive det. Andreas Byskov Sarbo hvil i fred«.

arrow Ung kvinde får bøde efter cykelrytters død i trafikken
27. januar 2020 kl. 13:29 Opdateret: kl. 15:01
arrow Bilist vil frifindes for uagtsomt manddrab: Et skilt manglede
20. januar 2020 kl. 13:53 Opdateret: kl. 13:54
arrow FAKTA: Tidligere domme for uagtsomt trafikdrab
20. januar 2020 kl. 12:06 Opdateret: kl. 12:08
Kunne du godt tænke dig at arbejde mere hjemmefra?