18. juni 2021
Næstveds spillere, reserver og ledere med guldmedaljer om hals. MAtchvinder Tomas Koldás med guldhat i hånd. Foto: Per Christensen
Næstveds spillere, reserver og ledere med guldmedaljer om hals. MAtchvinder Tomas Koldás med guldhat i hånd. Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ottende gang gik den ikke for Roskilde: Næstved tog guldet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ottende gang gik den ikke for Roskilde: Næstved tog guldet
Opdateret 14. maj 2021 kl. 07:57
Sport DAGBLADET - 13. maj 2021 kl. 20:16
Af Jeppe Lodberg

Der var lagt i kakkelovnen til et brag af en spændende DM-finale, da Roskildes syvdobbelte danske mestre torsdag var værter for returopgøret mod Næstved.

Sydsjællænderne havde vundet den første finale med 5-3 tirsdag, hvor fem af enkeltkampene gik over maksimale fem sæt, mens de fire øvirge blev afgjort i fire sæt.

En lille fordel af hjemmebane kunne måske vende alt på hovedet - håbede roskildenserne, som så ville fremtvinge en tredje og afgørende finale fredag aften ligeledes i Roskilde Kongrescenter.

Men niksen, Næstved nappede den ikke synderligt yndige DM-pokal efter en helstøbt indsats.

Det så ellers ud til, at Roskilde skulle få en fin start, da Jens Lundqvist hurtigt brage sig foran med 2-0 i sæt over Magnus Månsson, men Næstveds tætte, grånende svensker var ikke slået endnu og blev på sin egen rolige facon stående tæt på bordkanten for at eksekvere sine korte, hurtige slag. Og stille og roligt fik Månsson vendt kampen og vandt de tre næste sæt med tætte cifre.

Tæt var det også på bordet ved siden af, hvor Roskildes 52-årige spillende sportschef Allan Bentsen var oppe mod den 30 år yngre russer Nikita Iarushin. Og det var Næstved-spilleren, der - sammen med en meget opbakkende bænk - kunne sende de fleste og højeste jubelskrig afsted.

Nikita Iarushin havde en enkelt matchbold i fjerde sæt, som Allan Bentsen dog vandt 12-10, men med 11-8 i femte og afgørende bragte russeren Næstved på 2-0.

Og det blev hurtigt 3-0, for tjekkiske Tomas Koldás rensede fuldstændigt portugisiske Antoine Doyen i yngstemændenes duel. 11-6, 11-3, 11-6 vandt den 20-årige Næstvedspiller over sin ét år yngre modstander.

Og det blev 4-0 til Næstved, da Hampus Söderlund fik slået Michael Maze i fem sæt efter noget af en gyser afslutning, hvor svenskeren førte 9-5, men så fik matchbolde imod sig ved 9-10 samt 10-11 og så nappede tre bolde i træk til 13-11.

Noget af en føring at gå til pause med, og sydsjællænderne kunne næsten smage guldmedaljerne, da Hampus Söderlund i en ruf vandt første sæt mod Jens Lundqvist, men Roskildes svensker vågnede en smule op til dåd, og Michael Maze vandt hurtigt over Magnus Månsson, så da Lundqvist tog femte sæt med 11-9, var det pludselig »kun« 2-4 på den samlede pointtavle.

Allan Bentsen og Tomas Koldás havde taget et sæt hver på det tidspunkt, Koldás tog det næste, og Allan Bentsen var på 10-4 i fjerde sæt.

Samtidig var det helt lige mellem Antoine Doyen og Nikita Iarushin, så spændingen var måske alligevel ved at indfinde sig.

Niksen, rutinen over alle rutiner - Allan Bentsen formåede på næsten uvirkelig facon at sjatte de næste otte point væk. Ikke sådan med vilje eller noget, men det var sydsjællænderne fuldstæingt ligegalde med og stormede på banen for at give Koldás en lufttur, danse rundt i jubel med guldhatte, fortrykte T-shirts med guldskrift og snart guldmedaljer om hals.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?