23. september 2020
Spar Nord-direktør Jesper Køster skriver under med et smil sammen med en lige så glad Per Rud.
gallery icon

Se billedserie

Spar Nord-direktør Jesper Køster skriver under med et smil sammen med en lige så glad Per Rud.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Million-aftale til HB Køge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Million-aftale til HB Køge
Opdateret 29. juni 2020 kl. 21:39
Sport DAGBLADET - 29. juni 2020 kl. 21:22
Af Anders Kamper
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I en halv snes år har HB Køge-direktør Per Rud trykket Spar Nord-direktør i Køge, Jesper Køster, på maven for at få lidt mere ud af i sponsoraftalerne. Ikke ofte er det lykkedes, men da Per Rud på en tur med sponsorkredsen Netværket til Nice for et halvt år siden præsenterede virksomhedslederne for forskellige sponsorpakker for det kommende kvindehold i klubben, slog Jesper Køster til. Og han ville være med i den dyre ende.

arrow Læs også: Video: Champagneproppen knækkede

På det tidspunkt var HB Køges kvinder en selvstændig enhed, men dog på vej ind til mændene i aktieselskabet, og ambitionen var, at de skulle i Ligaen her i foråret.

Det kom holdet som bekendt forrige weekend og cementerede styrken med sejren på 3-1 over AaB i søndags og blev suveræn vinder af Liga-kvalifikationspuljen. Søndag aften og nat blev de festet igennem, og anfører Maria Uhre skulle vist med en tidlig morgenflyver i går til Bornholm, som hun nåede...

I går eftermiddags var resterne af truppen så samlet hos Spar Nord i Køge, hvor en sponsorkontrakt på over en millioner kroner over fem år blev præsenteret, og dertil kan der komme bonus på tale, når delmål undervejs opnås.

Jesper Køster og Spark Nord er mere end begejstret for HB Køges nye hold, og på dagen var der indkøbt en stor pokal samt en magnumflaske champagne af de helt store, for både oprykningen og sponsorkontrakten skulle fejres og markeres.

- Fra i dag af er I vores største og mest betydningsfulde sponsorat, og vi forventer os meget af det. Der er kommet et ekstra nul på aftalen, og som lokal bonderøv får jeg lidt gåsehud over at tænke på, hvad vi kan gøre sammen. Vi investerer I Jeres energi, og den har jeg haft glæde af at opleve på stadion, og det er en kæmpe fornøjelse, sagde Jesper Køster til HB Køge-truppen og dele af klubbens stab, der lyttede opmærksomt.

- Man skal fejre sine sejre, og det gør vi med champagne og We are the champion i højttalerne, sagde Køster tydelig glad for aftalen og hvad den kan medføre for begge parter.

HB Køge-direktør Per Rud matchede Køster i begejstring.

- Den her partneraftale gør, at kvindeprojektet i HB Køge for alvor kommer til at sparke røv! Så er det sagt. Nu kan vi realisere vores målsætning om at kvinde- og herrefodbold bliver ligestillet, og når I skal til kamp sker det i en bus og ikke med forældre bag rattet, og i skal med på træningslejr sammen med mændene blandt meget andet, sagde Per Rud.

Endnu er ingen af spillerne på kontrakt, men det kommer flere af dem den kommende tid.

- Nogen vil komme på kontrakt, og andre spillere har andre behov. Det vigtigste er, at der er ordnede forhold for pigerne og at der er sammenhæng mellem skole, uddannelse, arbejde og fodbold. Vi tager udgangspunkt i den enkelte spiller, og så finder vi den rette løsning. Vi ser, at kvinder er bedre til at strukturere, til planlægge, de får mere ud af hverdagen, hvor drengene kan sove den væk, sagde Per Rud.

Målet for HB Køges kvinder er at spille i Champions League i 2025, og der skal klubben have 500 pigespillere.

Også i det arbejde får kvinderne på Ligaholdet en opgave.

Har debatten om sexisme taget overhånd?