4. juli 2020
Michael Maze er klar til at give den gas i Roskilde fredag aften.  Foto: Jeppe Lodberg
Michael Maze er klar til at give den gas i Roskilde fredag aften. Foto: Jeppe Lodberg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Maze har det sjovt igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Maze har det sjovt igen
Sport DAGBLADET - 12. oktober 2017 kl. 22:32
Af Jeppe Lodberg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det var en overraskelse af de helt store, at Roskilde Bordtennis, BTK61 for to uger siden kunne slå polske Dzialdowo i Champions League. Og det tæt på den helt store sensation, da Michael Maze var et par bolde fra at slå verdensranglistens nummer 12, japanske Kenta Matsudaira i tre sæt.

Den 36-årige Faxe-dreng tabte i fem sæt - han var med egne ord »s'gu færdig« i de to sidste sæt efter tidligere på aftenen at have »renset« ranglistens nummer 152, tjekken Vrablik.

- To kampe er maksimum for mig. Ikke for at forklejne den danske liga - men det he rer altså lige et step op eller to, siger Michael Maze, der i aften er førstemand igen på Roskildes hold, der fredag på hjemmebane møder franske Hennebont i den anden gruppekamp.

- Jeg vil da prøve at se, om jeg kan spille lige så godt igen. Jeg håber det, men jeg er også godt klar over, at mit niveau svinger meget fra dag til dag.

- Jeg er stadig meget overrasket over, at jeg havde det i mig endnu - det spil, jeg spillede mod japaneren, men det kan være helt i skoven mod franskmændene.

Men at du kunne presse verdens nummer 12 - har det fået dig til at drømme om, at du kan være med igen...

- Det har sat tanker i gang, ja - men det har sat flere tanker i gang hos omgivelserne end hos mig selv.

- Jeg stoppede jo ikke, fordi jeg havde lyst til det. Jeg stoppede, fordi kroppen sagde stop, siger Michael Maze, der har fået et par nye hofter og knæ, men måtte sig stop på grund af smerter midt i forberedelserne til OL i Rio for halvandet år siden.

- Jeg trænede i tre-fire dage op til kampen nede i Polen og havde ellers ikke spillet siden DM-finalen (i maj måned). Kroppen er blevet god igen, og jeg har ikke ondt nogle steder.

- Vi skal tilbage til før OL i London (2012) for at finde den følelse, jeg har i kroppen nu. Men jeg er bevidst om, at hvis jeg skulle prøve at komme tilbage, så vil det kræve, at jeg træner meget mere, end jeg gør nu - og så kan vi hurtigt have balladen igen med, at jeg ikke kan komme ud af sengen uden store smerter.

Var det et problem efter kampene nede i Polen?

- Næh, der var bare lidt almindelig ømhed og træthed. Jeg havde faktisk troet, at det ville være værre, så alt i alt er det hele meget positivt. Og det er positivt, at jeg stadig kan ramme det niveau.

- Det er ikke et niveau, jeg kan forvente komme ganske ofte. Men det var fedt. Bordtennis er blevet sjovt igen, siger Michael Maze.

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?