15. juni 2021
Der blæser nye vinde i sjællandsk cykelsport. Jens Wollesen
Der blæser nye vinde i sjællandsk cykelsport. Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Magtfuld cykelbestyrelse er blevet væltet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Magtfuld cykelbestyrelse er blevet væltet
Sport DAGBLADET - 06. juni 2021 kl. 20:36
Af Kasper Nørgaard Hansen

Lørdag blev der holdt årsmøde i DCU's Distrikt Sjælland, og hér var det så absolut mest bemærkelsesværdige resultat, at hele den nuværende bestyrelse blev væltet, efter at der blev fremsat et mistillidsvotum mod den fulde bestyrelse.

Det fortæller Ole Egeblad, som er medlem af DCU's repræsentantskab og som var til stede på årsmødet.

Det fremsatte mistillidsvotum blev vedtaget med stemmerne 51 for og 32 imod.

- Det startede med, at beretningen blev sendt til afstemning, og den blev så godkendt lige akkurat. Og derpå blev der fremsat et mistillidsvotum. I forbindelse med dét punkt var der en debat, hvor der blev præsenteret et bud på et nyt bestyrelsesteam, og jeg tror måske, at det egentlig var dét, der gjorde udslaget. For det så ud til at virke positivt på mange, at der var blevet tænkt grundigt over et nyt team til at tage over, siger Ole Egeblad og tilføjer:

- Man saver ikke bare grenen over, så alle falder ned, men man har faktisk tænkt i at sjællandsk cykelsport selvfølgelig skal drives videre, siger Egeblad og tilføjer med eftertryk, at han ikke selv er en del af den seks mand store gruppe, som ser ud ud til at skulle tegne den kommende bestyrelse i Distrikt Sjælland.

Den kommende bestyrelse - uanset hvilken sammensætning den så præcis får - skal vælges ind på et nyt årsmøde; et møde der hurtigst muligt skal indkaldes til, fortæller Egeblad. Det er nemlig sådan, at dette nye årsmøde skal afholdes inden DCU-kongressen senere på sommeren.

Når det er så vigtigt for Ole Egeblad at understrege, at hverken han selv eller i øvrigt Bo Belhage kommer til at være en den af den nye bestyrelse, hænger det naturligvis sammen med dén historik, som de to har i forhold til DCU Distrikt Sjælland.

Belhage var sammen med Erik Hougs (suppleant i Distrikt Sjællands repræsentantskab) afsenderne af et ekstremt kritisk brev sendt til hovedbestyrelsen i DCU tilbage i starten af 2021. Kritik, der i særdeleshed var rettet mod toppen af Distrikt Sjællands bestyrelse - med formand Charlotte Frank i spidsen.

Ole Egeblad var ikke selv medunderskriver på brevet, men han sad i 2020 i netop selvsamme bestyrelse som menigt medlem. Han trådte dog ud efter godt et halvt år, da han ikke kunne leve med den måde, tingene blev kørt på i toppen af bestyrelsen. Og i en længere artikel i DAGBLADET udbyggede han da også efterfølgende sine pointer.

Det kunne derfor - i nogles øjne - være oplagt for Belhage og Egeblad at skulle have ønske om personlig genrejsning i forbindelse med afsættelsen af den nuværende Distrikt Sjælland-bestyrelse. Det er dog langtfra tilfældet, påpeger Egeblad.

- Det hér er på ingen måde en klassisk magtkamp, hvor Bo og jeg har vundet og så nu stiller os op og siger, at vi skal være formand og næstformand. Vi er overhovedet ikke i spil til bestyrelsen, og det har vi i det hele taget begge sagt hele vejen igennem. Der er ikke skyggen af politiske ambitioner hos nogen af os, fastslår Ole Egeblad.

Den nu afgående bestyrelse fik i det føromtalte brev skarp kritik for især den økonomiadministration, der foregik »med kasserer og formand som udførende« - som det hed i brevet. Men på andre punkter har bestyrelsen gjort det fremragende, vil Egeblad faktisk gerne påpege.

- Der er ingen tvivl om, at den siddende bestyrelse har gjort et fantastisk stykke arbejde i forhold til selve driften i Distrikt Sjælland. Jeg bøjer mig i støvet for den indsats de har lagt ude til selve cykelløbene. Der har siddet i maskinrummet og har sørget for at få tingene til at fungere. Den ros skal de have, konkluderer Ole Egeblad.

Vi har kontaktet afgående formand Charlotte Frank for en kommentar til sagen, og søndag sidst på eftermiddagen svarede hun i en sms, at hun gerne vil besvare spørgsmålene pr. mail. Det er dog i skrivende stund endnu ikke sket.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?