2. juli 2020
Marc Lyster er en solid målmand for Roskilde KFUM, hvor han har spillet de seneste otte år. Foto: Anders Kamper
Marc Lyster er en solid målmand for Roskilde KFUM, hvor han har spillet de seneste otte år. Foto: Anders Kamper
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lyster jubler over oprykning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lyster jubler over oprykning
Sport DAGBLADET - 29. juni 2020 kl. 10:29
Af Anders Kamper
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Som ung stod han i HB Køge, og han var også ved at spille sig til en kontrakt i FC Roskilde, da de manglede en keeper for få år siden.

Men Marc Lyster er og bliver KFUM-mand, hvor han har spillet i otte år, og forrige weekend kronede han års arbejde med en oprykning til 2. division.

- Det er fantastisk. Vi har trænet målrettet i lang tid efter det her, og så er det fantastisk, at det er lykkes. Det er næsten uvirkeligt, og det er stadig den gamle stamme af spillere, der er her med Rasmus Lundberg, Morten Jørgensen, Rasmus Tangvig, Emil Ølvang, Miko Elvig og Micki (Kold Nagel, red.). Vi har taget hele turen, og det her er kulminationen på mange års op- og nedture, siger Marc Lyster.

- For to år siden var vi ved at rykke ud af danmarksserien. Nu står vi her. Årsagen? Vi har træner og trænerstab (Stefan Håkansson og Kim Hansen, red.), der er superambitiøs. Der sker mange rigtig positive ting i klubben i øjeblikket med fitnessrum, fokus på behandling og den slags. Vi er blevet mere privilegerede som spillere, men også mere forberedt til træning, og der sætter trænerstaben barren højt, siger målmanden.

- Vi har også fået nogle spillere, som har hævet kvaliteten på holdet. Nicolai Høgh gør det jo fantastisk, og med gode spillere bliver træningerne bedre - det har vi kunnet se i kampene. Vi lagde fundamentet i efteråret, hvor vi var meget stabile og fik point i alle på en eller anden måde. Det gør tophold, og så har vi en træner, der forstår at sætte os op til kamp!

Efter sommerferien bliver det meget sværere i divisionen.

- Når man kommer op, så er det svært, og så skal målet være at blive oppe. Det sigter vi efter. Det kunne da være fantastisk at spille i Roskilde Idrætspark mod FC Roskilde, men jeg er Roskilde-mand og synes, det er synd for dem, at de ligger, hvor de gør. Vi har bare et sindssygt stærkt sammenhold i KFUM, og det har afspejlet sig i sæsonen og også mod LSF, siger Marc Lyster.

Foran sig i forsvaret har han blandt andet Christoffer Blond, der har spillet sig ind på KFUM-holdet og nu er viceanfører.
Også han jubler over avancementet.
- Det er møgfedt! Vi holdt os godt i gang op til kampen mod Ledøje og viste, at vi var der for hinanden. Det kan man kun være stolt over, siger Blond.
- Det er første oprykning jeg prøver, og så sammen med sådan nogle gutter - til 2. division - det er lækkert, ik? griner forsvarsspilleren, der startede med fodbold i FC Lejre, kom kort til Himmelev-Veddelev Boldklub, inden han skiftede til KFUM som 2 års U17-spiller. Her kendte han familien Elvig, og så var valget ikke svært.
- Vi har hele tiden vidst, at vi havde holdet til at rykke op, men man skal jo gøre det, og det gjorde vi. Det er så fedt, det er lykkes, siger Blond.

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?