25. oktober 2020
Christian Lønstrup. Foto: Andes Kamper
Christian Lønstrup. Foto: Andes Kamper
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lønstrup suspenderet i FC Roskilde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lønstrup suspenderet i FC Roskilde
Opdateret 15. maj 2019 kl. 09:20
Sport DAGBLADET - 14. maj 2019 kl. 19:56
Af Jeppe Lodberg

Han kom til i september efter tre point i de første syv kampe, og Christian Lønstrup syntes at være så meget redningsmand for FC Roskilde, at da klubben for et par måneder siden var tæt på at gå konkurs, forfremmede den nye klubejer Carsten Salomonsson cheftræneren til manager med det fulde sportslige ansvar.

arrow Læs også: Lettet Roskilde-anfører glæder sig over første punktum

Nu er Lønstrup »suspenderet« i klubben, efter at have fremsat ganske markante mistanker og beskyldninger mod ikke-navngivne spillere om at matchfixing af en grovere slags med indblanding af udenlandske spillere og bander. Spillerne sad nærmest lamslået tilbage og bad træneren uddybe under et par spillermøder mandag, men det ville Lønstrup ikke. I går kom det så frem via B.T. og Ekstra Bladet, og nu er Lønstrup så suspenderet i klubben frem efter sidste kamp.

Det skriver klubben på sin hjemmeside.

»FC Roskilde har suspenderet samarbejdet med Christian Lønstrup fra i dag og til og med sæsonafslutningen den 26. maj 2019.

Denne beslutning skal ses i lyset af de oplysninger, der dagen igennem har været fremme i pressen omkring match-fixing og kommunikationen herom imellem spillertruppen og manager Christian Lønstrup.«

»For at sikre ro omkring afviklingen af de sidste to kampe og samtidig få tid til at finde hoved og hale i ovenstående påstande har klubben fundet det fornuftigt at indstille samarbejdet med Christian Lønstrup frem til sæsonafslutningen, således at spillertruppen kan have fuld fokus på de resterende to kampe,« hedder det.

»FC Roskilde har derfor besluttet ikke at kommentere yderligere på denne sag før efter sæsonafslutningen med undtagelse af, hvis der skulle komme nye faktuelle oplysninger i sagen. Det skal for god ordens skyld naturligvis fremhæves, at såvel FC Roskilde som spillerne tager afstand fra alle former for match-fixing og vil gøre alt for, at de relevante myndigheder kan få sagen fuldt ud belyst.«

Hvem der nu skal være træner, er ikke afgjort.

»I forhold til træner set-up'et frem til sæsonafslutning vil der snarest komme yderligere informationer.«

FC Roskilde mangler at møde FC Fredericia hjemme på søndag, inden sæsonen afsluttes med et lokalderby hos HB Køge. Holdet ligger lige over nedrykningsstregen - to point foran Lønstrups tidligere klub FC Helsingør og tre foran Thisted.

arrow OVERBLIK: Sagen om mulig matchfixing i FC Roskilde
03. juli 2019 kl. 10:09 Opdateret: kl. 10:10
arrow FAKTA: Det siger reglerne om matchfixing
03. juli 2019 kl. 09:30 Opdateret: kl. 09:32
arrow DIF finder ingen beviser for ulovlig spiladfærd i FC Roskilde
03. juli 2019 kl. 09:05 Opdateret: kl. 09:05
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?