2. august 2021
Mark Leth Pedersen har fundet de orange og ellers godt udtjente fodboldstøvler frem igen og vil være med til at skyde FC Roskilde i top seks, hvilket alt andet lige også vil være godt for jobbet som holdets »fys«. Foto: Jeppe Lodberg
Mark Leth Pedersen har fundet de orange og ellers godt udtjente fodboldstøvler frem igen og vil være med til at skyde FC Roskilde i top seks, hvilket alt andet lige også vil være godt for jobbet som holdets »fys«. Foto: Jeppe Lodberg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Leth giver en hånd med

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Leth giver en hånd med
Sport DAGBLADET - 23. februar 2021 kl. 12:00
Af Jeppe Lodberg

Mark Leth Pedersen var med, da FC Roskilde tabte træningskamp hos AB Tårnby - og holdets fysioterapeut vil også være med, når det gælder kampen om point og en placering i Top 6.

Fra sommeren 2014 til sommeren 2017 spillede Mark Leth Pedersen i FC Roskilde, og det var ikke så pokkers langt fra, at han var fortsat.

Han ville egentlig gerne, men sportschef Anders Theil mente, at de var blevet enige om, at Leth skulle kigge efter noget andet.

 • Mark Leth Pedersen
 • Født: 17. august 1989
 • Klubber:
 • Brøndby: 2008-10
 • HB Køge: 2010 (leje)
 • FC Vestsjælland: 2010-11
 • Landskrona: 2011
 • Brønshøj: 2012-13
 • Nlæstved: 2013-14
 • FC Roskilde 2014-17
 • Helsingør: 2017-18
 • Skovshoved: 2018
 • FC Græsrødder: 2018-2021
 • 15 U-landskampe fra U16-U19

Sådan blev det, men efter prøvetræning hos superligaoprykkerne Helsingør var Mark Leth tilbage i Rådmandshaven for at prøvetræne sig til en ny kontrakt.

Men så fortrød helsingoranerne deres »nej-tak«, og så var angriberen tilbage i landets bedste række, som han spillede et dusin kampe i, da han som ungt talent var udlejet fra Brøndby til HB Køge i foråret 2010.

Det blev også kun til en halvsæson i Hamlets by, og så et halvt år i Skovshoved med en vis Michael Jørgensen i cheftrænerstolen, og herefter har den fodboldmæssigt stået på FC Græsrødderne, mens først uddannelsen og siden jobbet som fysioterapeut har haft første prioritet.

Det bragte for halvandet år siden Mark Leth tilbage til FC Roskilde, og han var ikke for fin til at træne lidt med som en art spillende assistent, når daværende cheftræner Martin Jungsgaard havde behov.

For en måned siden startede så Michael Jørgensen op som ny cheftræner for de lyseblå, og efter godt en time spil af FC Roskildes træningskamp lørdag på Vestamager idrætsanlæg mod AB Tårnby, afløste 31-årige Mark Leth så 19-årige Magnus Krogh Hansen »på toppen« ved siden af Monday Etim.

- Det er ikke mig, der har overtalt ham til noget som helst. Det er hans egen idé. Det er noget, han selv har lyst til, og det er jeg selvfølgelig rigtig glad for. Han er god at have i baghånden, og nu skal vi bare lige have fat i hans certifikat, forklarede Michael Jørgensen efter 1-2 nederlaget.

Giver den et skud

Og Mark Leth selv forklarede de orange fodboldstøvler på fødderne med et skuldertræk og stålfast mine:

- Jamen, vi skal i Top 6, og jeg er klar til at give den alt for, at det skal lykkes på den ene og den anden måde.

23SPO LEth

Mark Leth Pedersen med bold på fod - igen. 


- Nu giver jeg det i hvert fald et skud, og jeg gør det selvfølgelig også fordi, jeg føler, at jeg har noget at bidrage med. Hvis der kommer karantæner og/eller skader, kan jeg være i baghånden - man det kan selvfølgelig også være, at jeg kommer i så god form, at jeg kan være i spil fra start, funderer Mark Leth Pedersen og forklarer, at han træner med to ud af tre gange om ugen på helt lige vilkår med de øvrige spillere.

Den tredje dag er så »store behandlingsdag«, hvor alle med de mindste problemer kommer i hans behandlerhænder. Og kolliderer tingene og der er under træning opstår problemer, så er både angriberen og Michael Jørgensen lige »ved hånden«.

Cheftræneren var samtidig med jobbet i Skovshoved behandler i HB Køge, og da han i efteråret hyggede sig med trænergerningen Nordfalster »æltede« han samtidig for Vordingborg.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?