10. juli 2020
Pablo Arboine (tv.) og Matthew Briggs er nye i HB Køge og startede træningen i går. Foto: HB Køge
Pablo Arboine (tv.) og Matthew Briggs er nye i HB Køge og startede træningen i går. Foto: HB Køge
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Landsholdsspillere til HB Køge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Landsholdsspillere til HB Køge
Opdateret 14. august 2019 kl. 00:43
Sport DAGBLADET - 12. august 2019 kl. 21:18
Af Anders kamper
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I arbejdet med at styrke noget svingende forsvarsspil over en længere periode kunne HB Køge mandag aften præsentere ikke bare en, men to nye spillere i truppen.

Det er sågar to landsholdsspillere, som klubben har tilknyttet i form af den 28-årige Matthew Briggs, der har spillet fire landskampe for Guyana i Sydameri og har erfaring fra Premier League, Championship, League One og Europa League. Det er altså en noget erfaren gut, der nu kommer til.

- Matthew Briggs er en stærk forsvarer, der har erfaring fra højeste niveau i England. Han er en interessant spiller, som kan være med til at skærpe konkurrencen i det centrale forsvar. Briggs har blandt andet spillet både Premier League og Europa League, men har de seneste år spillet i nogle af de lidt lavere rækker. Han har dog nogle egenskaber og kompetencer, som vi tror på, vi kan få glæde af, siger HB Køges sportsdirektør Per Rud til klubbens hjemmeside.

Matthew Briggs debuterede i Premier League for 12 år siden - 16 år gammel som den næstyngste debutant i den bedste engelske række nogensinde.

Han har spillet ungdomslandskampe for England, men valgte siden at udnytte sit dobbelte statsborgerskab til at spille for sin moders hjemland, Guyana, som senior.

Senest gjorde han det angiveligt godt ved Gold Cup, det mellemamerikanske svar på EM. Her fik Briggs fuld spilletid i de to indledende gruppespilskampe.

Briggs skal spille med nummer 12 i HB Køge på en kontrakt, der løber til årsskiftet.

Den anden nye er 21-pårige Pablo Arboine, der optræder for den costarikanske landshold og aktuelt kommer fra et ophold i Sarpsborg i Norge.

Arboine er en hurtig fætter, der har løbet en 100 meter på 10,4 sekunder!

- Vi har i noget tid søgt efter en forsvarsspiller, som kunne komme til og være være med til at øge konkurrencen. I Pablo har vi fået en spændende spiller, som endnu ikke har fået sit gennembrud, men som har et tydeligt potentiale. Det håber vi, at vi kan være med til at forløse og samtidig få glæde af hans kompetencer, siger Per Rud.

Med de to spillere bliver konkurrencen markant skærpet i HB Køges forsvar, hvor Marian Huja og Magnus Wørts ironisk nok spillede en rigtig god kamp sammen i midterforsvaret i 0-0 kampen søndag mod Viborg. Værre synes det at se ud for Jean Claude Bozga, der slider sig gennem hverdagen og presser den hårdtprøvede krop. Han har kontraktudløb til vinter og kan måske have spillet sin sidste kamp for HB Køge afhængig af, hvor konkurrencen om bagpladserne falder ud den kommende tid.

HB Køge spiller tirsdag aften pokalkamp på udebane mod lollandske Toreby Grænge, og fredag aften kommer sensationsholdet Kolding IF på besøg i Køge i 1. division, hvor HB Køge skal forsøge at sikre sæsonens første sejr mod de jyske gæster, der har vundet deres tre første kampe i træk og fører rækken.

I den kamp Briggs og Arboine få debut, men spørgsmålet er, om de gør det så hurtigt efter deres ankomst i HB Køge søndag. Først skal spille- såvel som arbejdstilladelser også først på plads.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?