9. juli 2020
Jakob Vive kom ind midt i første halvleg og blev inde, selv om skulderen var spået kun at kunne holde i ti minutters tid. Foto: Jeppe Lodberg
gallery icon

Se billedserie

Jakob Vive kom ind midt i første halvleg og blev inde, selv om skulderen var spået kun at kunne holde i ti minutters tid. Foto: Jeppe Lodberg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Køge fik presset Ajax

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Køge fik presset Ajax
Opdateret 01. marts 2019 kl. 23:32
Sport DAGBLADET - 01. marts 2019 kl. 20:57
Af Jeppe Lodberg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Bagud 4-0 efter syv minutters spil, lignede det en sløj udgave af en festlig fredag aften for Køge Håndbolds mænd, der var på besøg i Bavnehøj hallen hos Ajax København.

Specielt da, fordi køgensernes normalt største skudtrussel, Andreas Thomsen, ikke havde fyret kanonen af én eneste gang, så Ajax-keeper Nikolaj Pedersen havde haft aldeles gode betingelser til »at stå sig på landsholdet«.

Men Køge-cheftræner Julie Loop må have fine talegaver, for efter den kaldte time-out dér ved 4-0 ændrede kampen fuldstændigt karakter. Køgenserne skruede boldtempoet markant i vejret, og nok fortsatte Nikolaj Pedersen med mange fine redninger - men startende med Mikkel'erne Beck og Leth fik gæsterne også scoret sine mål, mens værterne begyndte at lave de nemmeste tekniske fejl.

Så fra 5-0 hed stillingen pludselig 6-4 efter et lille kvarter, og direkte på frikast efter pausesignalet gjorde Angu Kreutzmann det til 15-13.

En to-måls føring, selv om den hed 10-1 i redninger - uhørt ringe af københavnerne, der skar ned på antallet af tekniske fejl efter pausen. Men det gjorde ikke Køge så meget, for Angu og Mads Vejby var varme i skudarmene, og Jakob Vive var mere langtidsholdbar, end Julie Loop havde håbet på ovenpå hans skulderskade, og bomstærke streg lavede ravage i den ene ende af banen og bandt eget forsvar sammen med ståltråd i den anden ende.

Af et par omgange kom Ajax foran med fire mål, men køgenserne overgav sig ikke, og syv et halvt minut tilbage af kampen udlignede Angu Kreutzmann til 25-25 via sit sjette mål. Og med sit syvende gjorde den brandvarme grønlænder det til 26-26 lidt senere. Jacob Vive var fri på stregen til endnu en udligning, men studsede bolden over mål, og da Mathias Brandt så fik to minutters udvisning med små tre igen og 27-26 på tavlen, var løbet kørt.

Ajax vandt 30-27, men sikken en Køge moral.

Her billeder fra kampen. Foto: Jeppe Lodberg

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?