19. juni 2021
Martin Koch har - så at sige - fået bold på hjernen igen, efter at familieforøgelsen er vel overstået. Foto: Kasper Nørgaard Hansen
Martin Koch har - så at sige - fået bold på hjernen igen, efter at familieforøgelsen er vel overstået. Foto: Kasper Nørgaard Hansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Koch er tilbage fra fødegangen - klar til at bombe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Koch er tilbage fra fødegangen - klar til at bombe
Sport DAGBLADET - 21. oktober 2020 kl. 11:32
Af Kasper Nørgaard Hansen

En ny korthårsfrisure og en titel som far-til-to.

Det var et par af de helt håndgribelige nyheder, som HB Køges Martin Koch mødte op til tirsdagstræningen med - foruden et stort smil, som kunne ses flere gange, efter at den godt halvanden time lange træning var overstået.

Martin Koch missede ellers kampen mod Hobro i lørdags - på trods af, at han allerede tirsdag i sidste uge var blevet far for anden gang. Men lørdag havde han endnu ikke tilstrækkeligt ro i sind og mave til at være ordentligt klar til kamp, fortæller han.

- På grund af coronarestriktioner måtte man ikke forlade hospitalet de første dage efter fødslen, og da der så ydermere opstod nogle mindre komplikationer både hos mor og barn, ja, så havde jeg endnu mindre lyst til at tage nogen som helst steder hen i weekenden. Og det var der i øvrigt også fuld forståelse for hér i klubben, siger Koch og spejder rundt på holdkammeraterne og siden træner Skarbalius.

- Men nu er alt i orden, og det er en sund og rask lille dreng, vi har derhjemme. Ja, to sunde og raske drenge, tilføjer angriberen med et smil om sin nu dobbelte far-rolle.

En rolle han til gengæld ikke har indtaget alt for ofte i denne sæson er dén, han næsten ellers er allermest kendt for: Nemlig at score mål. »Bare« to mål har han scoret i de seks kampe, han har spillet i sæsonen - og de to to kasser kom endda i den samme kamp; 4-2-sejren i Kolding.

Så altså fem af seks kampe uden scoringer - det er ikke hverdagskost for Martin Koch. Den del er selvsagt ikke gået hans (mål)næse forbi, men omvendt prøver han heller ikke at lægge alt for meget i det.

- Jeg vil selvfølgelig rigtig gerne have scoret et mål eller to i de næste par kampe, men man skal heller ikke nødvendigvis måle sig med de sidste par sæsoner - det kan være "farligt". Men helt generelt er der så i øvrigt ikke nogen tvivl om, at vi som hold skal lave klart flere mål, siger Koch og bliver bakket op af tallene.

Mange andre kvaliteter
En ting er, at de to sidste kampe er blevet tabt, men målscoren 1-6 i de to kampe gør heller ikke noget godt for noget i HB Køge. Men angriberen tror så absolut på holdet - og på egene kvaliteter. Kvaliteter, der kan give sig til udtryk på mange faconer.

- Man må aldrig kun måle sig selv på antal scoringer - der er masser af andre vigtige roller. Der er de defensive løb, der er aflægninger, aktioner som spilstation og arbejdet uden bold i standardsituationer. Alle de ting kommer ikke på topscorerlsiten, men betyder super meget for holdet, påpeger Koch.

- En rigtig stor del af fodbold foregår oppe i hovedet, og har jeg hovedet med, så skal jeg også nok levere en god præstation. Altså, der var det også rart at det hele godt overstået med fødslen og sådan, tilføjer han.

Han lover ikke hverken et eller to mål mod Fredericia, for formen mangler lige en sjat. Ikke at han regner med, at det skal tage lang tid at komme på 110% igen.

- Lige nu og hér, hvis du spørger mig på stående fod, mangler jeg måske en lille smule for at være i ypperste kampform. Der var landsholdspause i forrige weekend og så den missede Hobro-kamp i sidste weekend. Så måske jeg lige skal bruge de første 20 minutter på at få det helt rigtige touch igen, siger Koch og tilføjer med et rævesmil:

- Men nu ved jeg jo sådan set slet ikke, om jeg starter inde. Det må vi se!

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?