28. maj 2020
Karoline Barrett er blevet seniorsvømmer i denne sæson. Privatfoto
Karoline Barrett er blevet seniorsvømmer i denne sæson. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Karoline ser fremad efter et hårdt år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Karoline ser fremad efter et hårdt år
Sport DAGBLADET - 28. november 2019 kl. 16:54
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den 17-årige Karoline Barrett fra Greve har allerede siden 2016 nu været én af de bedste danske juniorsvømmere på særligt i de lynhurtige discipliner 50 meter fri og 50 meter butterfly.

Og i slutningen af 2017 og 2018 gik hun fra at være én af de bedste til absolut den bedste juniorsvømmer i de to discipliner. Ja, faktisk er hendes tid på 50 fly på 26.34 - som hun satte ved junior-DM i november 2017 - stadig den bedste danske juniortid på distancen nogensinde.

Og i december sidste år satte hun så den tredjebedste juniortid i historien i 50 fri - en tid, der i juniorsammenhæng kun er overgået af Mie Ø. Nielsen og Julie Kepp. Ovenstående er den historiske kontekst - for ser man alene på de to sidste år er Karoline Barrett så klart den førende danske juniorsvømmer i de to discipliner - endda med længder.

I overgangen fra junior- til seniorsvømmer skifter man ikke - som mange formodentlig tror - status ved årsskiftet, men midt på året. Det betyder dermed også, at Karoline Barrett ret pludseligt her i sommer har skullet vænne sig til ikke længere at være juniorsvømmer men udelukkende senior.

Hvordan har den overgang været?

- Altså jeg begyndte jo allerede så småt at svømme mod seniorer i 2016, men det er selvfølgelig blevet noget oftere med årene. Men jeg vil da sige, at det ikke længere at kunne måle sig mod juniorer overhovedet - det er ret specielt.

- Og så var mit allersidste junior-EM her i sommer faktisk en dårlig oplevelse, hvor tingene ikke gik så godt, fortæller Karoline Barrett som har været tre gange med til EM for juniorer og har en del finalepladser derfra - uden at det dog er blevet til medaljer.

Hun forklarer yderligere:
- Alt i alt kan man vel godt sige, at mit 2019 har været lidt hårdere end mange af de foregående år. Og det hænger selvfølgelig også sammen med, at i en årrække har jeg stort kun været i én lang positiv udvikling. Nu har jeg så ramt et år, hvor jeg ikke har kunnet forbedre min pr (personlige rekord, red.) i for eksempel 50-meter-disciplinerne. Og det har da ikke været så sjovt, siger hun.

Men hun har efterhånden lært at vende de lidt hårde stunder til noget positivt, for enhver oplevelse som elitesvømmer - god eller dårlig - er én man lærer noget af.

- Jeg har haft virkelig svært ved at acceptere det med at svømme langsommere. Det er sådan lidt første gang nogensinde for mig, og det har været en proces at vænne sig til. Men jeg har fået tilknyttet en sportspsykolog, som jeg skal til at samarbejde med - og det har jeg selvfølgelig nogle gode forhåbninger til.

Ved senior-DM her i efteråret blev Karoline Barrett nummer henholdsvis fire og fem i 50 fly og 50 fri, så selv om hun stadig mangler lidt for at true de allerbedste seniorer herhjemme på de to favoritdistancer - det være sig for eksempel Julie Kepp og Emilie Beckmann - så nærmer den 17-årige Greve-pige sig immervæk.

- Jeg mangler lige et par tiendedele stadig - men det er klart, at jeg tror og satser på, at kunne snuppe en DM-medalje de kommende år, nu hvor jeg et eller andet sted er rimelig tæt på efterhånden, konkluderer svømmetalentet, der til daglig går i 2.G på HHX. Og som atter kan mærke optimismen boble.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?