19. september 2020
Roskilde KFUM ser ikke sig selv indgå i et samarbejde omkring Roskilde-fodbold lige foreløbig.
Roskilde KFUM ser ikke sig selv indgå i et samarbejde omkring Roskilde-fodbold lige foreløbig.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: KFUM kigger på redningsaktionen i RB06

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KFUM kigger på redningsaktionen i RB06
Sport DAGBLADET - 10. december 2019 kl. 14:03
Af Anders Kamper
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den seneste tids megen snak, debat og skriveri om ungdomsfodboldens fremtid i FC Roskilde og RB06, men også i Roskolde som by, har fået flere sponsorer i Roskilde KFUM til at henvende sig til klubben med spørgsmålet: Er KFUM ved at gå ind i et samarbejde med FCR/RB?

Svaret er nej - både lige nu, men også på længere sigt. Det skriver Roskilde KFUM´s bestyrelse i en udtalelse sendt til pressen.

Her er dens fulde ordlyd:
»I KFUMs Boldklub har vi selvfølgelig fulgt udviklingen og debatten i forbindelse med FC Roskildes pressede økonomi og den heraf følgende lukning af ungdomsafdelingen.

Vi har deltaget i et møde med de øvrige klubber i Roskilde (Svogerslev, Himmelev og RB06) og forvaltningen i Roskilde Kommune. Vi har lyttet og vi har bidraget med vores syn på fodbolden og talentudviklingen.

Vi synes udviklingen i og omkring FC Roskilde er bekymrende og vi er ikke mindst bekymrede for de mange spillere og trænere/ledere i FC Roskildes tidligere ungdomsafdeling der lige nu ikke ved om de er købt eller solgt.

I KFUMs Boldklub lytter vi gerne ligesom vi gerne bidrager hvor vi kan, og vi er heller ikke afvisende overfor, på sigt, at indgå i en eller anden form for samarbejde omkring talentudviklingen i ungdomsfodbolden.

Men vi føler os samtidig nødt til at understrege, at vi i KFUM ikke ser os selv i Rådmandshaven hverken på kort eller langt sigt. Dertil er der simpelthen fortsat alt for mange uafklarede forhold, en økonomi der i bund og grund er usund, en overbygning (FC Roskilde) der tydeligvis ikke vil ungdommen og ikke mindst en DBU-licens der bør være stor usikkerhed om, uanset om ungdommen flyttes til RB06 eller ej.

Vi anerkender fuldt ud den redningsaktion, der åbenbart foregår omkring FCR/RB06 med indsamling af nye sponsorater og ønsker folkene bag initiativet held og lykke med den.

Vi har i KFUM intet med denne indsamling at gøre, og vi har ingen planer om at springe ind i et samarbejde på det meget spinkle grundlag, der arbejdes med.

Vi fortsætter med at bygge ovenpå det solide fundament vi har opbygget i KFUM, hvor vi driver vores arbejde med en DBU-Licens, udvikler vores ungdomsspillere til at indgå på vores 1. hold samtidig med at vi driver et DBU Topcenter (som FC Roskilde også trak sig ud af tidligere på året pga. manglende økonomi).

Og ikke mindst så gør vi det hele med udgangspunkt i en bundsolid økonomi der sikrer opfyldelsen af vores strategi flere år frem i tiden.

Vi ønsker absolut kun det bedste for fodbolden, og ikke mindst ungdomsarbejdet, i Roskilde, men både på kort og mellemlangt sigt bidrager vi bedst ved at holde fast i vores eget udgangspunkt og de mange initiativer vi allerede har i gang i KFUM.

Bestyrelsen i KFUMs Boldklub Roskilde«

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?