1. december 2020
Mere end to måneder efter corona-nedlukningen af det danske samfund, er Jyllinge-svømmeren Julie Kepp nu endelig tilbage i vandet i Nationalt Trænings Center. Foto: Anders Kamper
Mere end to måneder efter corona-nedlukningen af det danske samfund, er Jyllinge-svømmeren Julie Kepp nu endelig tilbage i vandet i Nationalt Trænings Center. Foto: Anders Kamper
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jublende Julie Kepp er tilbage i vandet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jublende Julie Kepp er tilbage i vandet
Sport DAGBLADET - 20. maj 2020 kl. 09:08
Af Kasper Nørgaard Hansen

Normalt siger man i forbindelse med afslutningen af lange sejladser, at det er godt at komme hjem og få fast grund under fødderne igen.

Men i tilfældet Julie Kepp Jensen har hun netop haft alt for fast grund under fødderne i al for lang tid, hvis man spørger hende selv. Og det er netop, hvad vi gør, for i mandags åbnede Taastrup Svømmehal - for første gang siden Danmarks nedlukning d. 12. marts - op for, at svømmerne under Nationalt Trænings Center (NTC) kunne komme tilbage og træne i bassinet.

En helt igennem brusende og berusende oplevelse, fortæller Jyllinge-pigen.

- Det er super fedt, mega fedt... altså, det er næsten svært at sætte ord på. For det er bare så dejligt, at vi nu kan komme tilbage til noget, der minder om almindelig hverdag igen, indleder den 20-årige A6-svømmer med udtalt glæde i stemmen.

Hun og de 40 øvrige tilknyttede svømmere på NTC har i nu over to måneder været henvist til al mulig anden form for træning. Løbeture, styrketræning og forskellig øvrig dry land-træning, som Kepp formulerer det. Fint nok og egentlig en afveksling i de første par uger - men efterhånden mere og mere enerverende, kan man godt mærke på hende.

Faktisk har hun og en lille samling øvrige elitesvømmere fået lov til at svømme en smule i et bassin på Københavns Universitet i de seneste uger - men det er alligevel så langt fra det samme som træning med toptrænere og konkurrence fra andre lanbdsholdssvømmere - hver eneste dag.

Har det ellers været svært at holde motivationen oppe til at få trænet intensivt under corona'en - nu hvor det langt henad vejen har været løbeture og styrketræning, du måtte klare dig med?

- Tja, både og. Det rigtig svære har været at vide, at der ikke har været noget at se frem imod, reelt set. Først røg Danish Open, så OL, og til sidst også EM til sommer. Den del har været en svær mental ting at deale med.

- Men jeg synes nu egentlig, at jeg har fået trænet ret godt - først med en masse aerob træning og nu hér til sidst i bassinet på universitetet. Men intet kan sammenlignes med dét at være tilbage i NTC-trænigen - det er rigtig fedt.

Hvilke restriktioner har I fået af NTC for at få lov at åbne op for træningen i Taastrup allerede nu?

- Jamen det minder lidt om ude i resten af samfundet. Vi må max være 10 personer i hallen - og det er inklusive to trænere. Så vi er max otte svømmere pr. hold, hvilket selvfølgelig er noget anderledes, end vi er vant til. Derudover må vi også kun være én svømmer pr. bane og i omklædningsrummet har vi alle fået tildelt et fast skab hver, som KUN må bruges af én svømmer.

- Og endelig er der så kun tre brusere - med god afstand - som er »slået til« lige nu, så man kan godt komme til at vente lidt i kø for at komme i brusebad efter træningen. Men alt det er småting - det er bare dejligt at være tilbage, konkluderer hun.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?