15. juli 2020
Længe var det hertil og ikke længere for FC Roskilde. HB Køge lukkede af. Foto: Jeppe Lodberg
Længe var det hertil og ikke længere for FC Roskilde. HB Køge lukkede af. Foto: Jeppe Lodberg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: HB Køge ordnede FC Roskilde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HB Køge ordnede FC Roskilde
Opdateret 20. oktober 2019 kl. 21:00
Sport DAGBLADET - 20. oktober 2019 kl. 16:04
Af Jeppe Lodberg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Gæsterne fra FC Roskilde var mere på bolden end værterne, da HB Køge søndag eftermiddag bød 1118 tilskuere i Køge Idrætspark på forestillingen »nummer næstsidst mod nummer sidst« i fodboldens 1. division. Men det var de blå/sorte, der havde den effektivitet, som kampen da trods alt bød på, nu der ikke var så pokkers meget poleret bold skrevet ind i manuskriptet.

arrow Læs også: HB Køges nye SLO: - Vi skal være en rigtig familieklub

2-1 vandt HB Køge den rodede affære og sendte dermed sig selv helt op i haserne på Hvidovre, der er det tredje hold under nedrykningsstregen og nu kun har en bedre målscore end Morten Karlsens tropper. Pointene er ens - og der er ét op til Næstved.

1-0 sørgede Mathias Høst for efter knap et dusin minutter, som de hvidklædte roskildensere ellers havde domineret. HB Køge kom i omstilling ved Mark Gundelach, som via Martin Jensen og Jakob Johansson fik sendt bolden tværs gennem feltet til Christian Overby, som med et cut back fandt Høst fri ved forreste stolpe.

Det tætteste Roskilde kom på udligning inden pausen var et frispark, som Younes Bakiz egentlig begik, men fik foræret efter 40 minutter og som han sendte om muren. Kevin Mendoza havde ikke de store problemer ved sin nærmeste stolpe.

Anden halvleg havde nogle flere højdepunkter - startende efter seks minutter, hvor Lee Rochester fik en gylden afslutningsmulighed af samme Bakiz, men tøvede og så fik afsluttet i Overby tilk kampens første hjørnespark.

Det kom der ikke noget ud af, og det gjorde der heller ikke, da HB Køge fik sit første forsøg fra flaget få minutter senere.

Det var ellers tæt på, at den indøvede dødbold gav bonus: En kort variant til Mathias Høst, der afleverede til bagerst i feltet til Matthew Briggs, der hamrede løs. Frederik Vang fik pareret, Martin Koch var over returen og sendte bolden hårdt langs målstregen, men roskildenserne fik afværgret.

Tyve minutter inde i anden halvleg faldt vel så kampens reelle afgørelse - igen efter besnærende detaljer foran og i Roskildes felt og startende med en stikning fra Martin Jensen til Jubril Adedeji. Han mistede i første omgang bolden i sin søgen mod nærmeste stolpe, men fik den tilbageerobret og lagt tilbage til Jakob Johansson, der tordnede 2-0 på plads oppe i målkrogen.

Først i det første af fire overtidsminutter fik FC Roskilde pyntet på resultatet, da Nicklas Mouritsen med et fint fripark tvang Kevin Mendoza til at give hjørnespark. Dét blev sendt ind i flokken i det lille felt, og FCR-anfører Nicklas Halse løb bolden i mål.

arrow Svanerne fylder rundt: - Vi er ikke de bedste, men vi har det sjovt
21. oktober 2019 kl. 15:58 Opdateret: kl. 13:53
arrow Billeder: HB Køge-FC Roskilde 2-1
20. oktober 2019 kl. 20:01 Opdateret: kl. 20:01
Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?