28. juli 2021
Martin Koch på træningsbanen torsdag med Martin Vingaard og Lucas Rejnhold Steen (tv), der begge stopper i HB Køge. Foto: Jeppe Lodberg
Martin Koch på træningsbanen torsdag med Martin Vingaard og Lucas Rejnhold Steen (tv), der begge stopper i HB Køge. Foto: Jeppe Lodberg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: For ustabil en sæson

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

For ustabil en sæson
Sport DAGBLADET - 25. juli 2020 kl. 06:24
Af Jeppe Lodberg

Tre sæsoner har Martin Koch gjort sig i front i HB Køges blå/sorte trøje, og putter han en lille-bitte bold i kassen mod Næstved i dag, så har han scoret 17 1. divisionsmål i hver af sæsonerne med 33 kampe.

Det skulle nok kunne lade sig gøre for i gennemsnit har han altså scoret i mere end hver anden kamp, og det er tre kampe siden, han sidst fik nettet til at blafre, da han blev matchvinder i Nykøbing og sikrede sit hold endnu en sæson i næstbedste række.

Men han drømmer da lidt om at lave mere end ét mål mod lokalrivalerne, for så kan der for første gang skrives en titel som 1. divisions-topscorer på cv'et.

- Jeg har det da lidt i baghovedet, men det kræver, at jeg laver to, og at ham Kjartan (Finnbogason, red) fra Vejle ikke laver nogen. Hvem har de.. en tur til Fremad Amager... jo, den er fin, men Næstved har sikkert også noget, de gerne vil vise. De vil sikkert gerne slutte godt af og de har en ny træner, de skal vise sig frem over for. Jeg vil prøve, men det bliver ikke nemt, siger Martin Koch, der sidste sæson endte på en delt andenplads på topscorerlisten - ét mål efter Anders Dreyer, som Esbjergs oprykkere så solgte til FC Midtjylland.

Året før det rakte de 17 mål til en tredjeplads efter Silkeborgs Ronnie Schwartz med 25 og FC Roskildes Emil Nielsen med 20.

Foreløbig står 31-årige Martin Koch altså på 16 sæsonscoringer, og han gider ikke ærgre sig over, at den ret snildt kunne have heddet 18, hvis »bare« han havde været helt skarp i sin seneste hjemmekamp - den mod Fremad Amager, hvor han til sin egen overraskelse blev kaldt frem, da holdene stod og skulle præsenterer sig for publikum.

Det var nemlig hans kamp nummer 100, og så var der trøje med dét nummer på og en dusk blomster fra direktør Per Rud.

- Det var lidt sindssygt, det havde jeg slet ikke tænkt på. Men jeg har spillet mange kampe de sidste tre år - at det lige var 100, vidste jeg ikke.

- Men jeg er stolt af at have spillet så mange kampe på så kort tid, også når man tænker på, hvor plaget af muskelskader, jeg har været tidligere og var i min sidste tid i Helsingør, siger Martin Koch.

Han er blot nummer 13 spiller, der er kommet i HB Køges »klub 100«, og i eftermiddag kravler han op på siden af Marc Rochester på listen, der toppes af dennes lillebror Lee med 158 kampe.

24SPO HBK9

Martin Koch går efter topscorertitlen. 
Foto: Jeppe Lodberg


Ham når du vel nemt med to et halvt år tilbage af kontrakten...

- Tja, nu er der jo en anden spiller i truppen, der ligger højt oppe (Mark Gundelach på tredjepladsen med 121, red), så næste mål må være at komme i Top 5, siger han sigtende efter den tidligere anfører Henrik Madsen, der gik på fodboldpension med 111 kampe »i bæltet«.

Slige tanker har Koch ikke gjort sig, selv om han med afgangen af Martin Vingaard, Jean Claude Bozga og Christian Overby umiddelbart ligger til at have truppens næstældste dåbsattest kun overgået af Stephan Petersen på 34.

- Ja, jeg bliver sgu' gammelfar. Det er en masse rutine, der forlader os, og det kan ikke bare erstattes af, at vi hiver unge op, selv om vi har for eksempel en (Casper) Jørgensen, der går helt uimponeret til værks.

- Det vil være naturligt, hvis ledelsen henter nogle rutinerede kræfter ind, for 1. division næste år bliver ikke lettere. Det er nogle vanvittigt gode hold, der rykker ned, og der er kun én oprykker - Helsingør, som allerede er et 1. divisionshold.

- Den bliver historisk stærk, og det er slet ikke til at forudse, hvordan den ender og hvem, der rykker og ned. Men jeg tror helt sikkert ikke, at der bliver nogle hold, der tonser igennem. Alle kommer til at slå alle, forudser Martin Koch.

Og sådan har det vel strengt taget også været i denne sæson - hvor HB Køge har vundet ni, spillet 12 uafgjorte og tabt 11 kampe.

Skive på femtepladsen har til sammenligning byttet rundt på antal sejre og uafgjorte, og også Fredericia på tredjepladsen har tabt 11 gange.

- Det var ikke nede på niendepladsen, vi havde drømt om, at vi skulle ligge - men inden vi tabte de to sidste havde vi en reel mulighed for at komme op og ligge femmer.

- I stedet for at ærgre sig over det, så skal vi være glade og stolte over, at vi havde en god periode, hvor vi fik luft til nedrykningsstregen.

- Generelt set, så har vi været for ustabile. Vi har et skyhøjt topniveau, men vi har også haft et for lavt bundniveau. Vi skal blive bedre til at stille os ned og forsvare end føring hjem, siger Koch.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?