26. maj 2020
Younes Bakiz havde to pæne chancer for at bringe FC Roskilde foran, men det lykkedes ikke. Foto: Jeppe Lodberg
Younes Bakiz havde to pæne chancer for at bringe FC Roskilde foran, men det lykkedes ikke. Foto: Jeppe Lodberg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: FCR kæmpede forgæves

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FCR kæmpede forgæves
Opdateret 19. september 2019 kl. 23:09
Sport DAGBLADET - 19. september 2019 kl. 19:56
Af Kasper Nørgaard Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efter en flot start på kampen blev FC Roskilde nedkæmpet, som aftenen skred frem - og tabte i sidste ende 0-2 ude mod Vejle i torsdagens kamp.

Storfavoritterne og hjemmeholdet fra Vejle virkede ellers fuldstændig »væk« i kampens første kvarter, og det udnyttede et optimistisk spillende FCR-hold til at tilspille sig op til flere chancer.

Efter bare tre minutter sparkede Souheib Dhaflaoui en halv meters penge over mål, og så var det ellers tid til lidt Younes Bakiz-show. I de næste 10 minutter var han med i ALT, hvad roskildenserne foretog sig rent offensivt, og efter en lille dribletur i venstre side af Vejle-feltet, sparkede han fra en lidst spids vinkel på kassen - men lige i fødderne på Vejle-keeper Indy Groothuizen.

Kort efter huserede Bakiz igen - denne gang i samspil med Robert Larsen - men denne gang var hans afslutning fra 18 meter langt over mål.

Som halvlegen skred frem overtog Vejle mere og mere af spillet - dog stadig uden længe at blive rigtig farlige. Der var megen spillen sidelæns eller lettere planløse, lange diagonalafleveringer fra de bagerste rækker. Og to minutter før pausetid kunne publikum så se Lucas Jensen sparke bolden flere meter over FCR-buret efter ellers flot opspil.

Men i halvlegens sidste minut, kom Vejle så alligevel foran: Kjartan Finnbogason slog en dyb og høj aflevering frem i Roskilde-forsvaret. Hér var der ingen, der rigtig markerede Jacob Schoop, som med et lille inderside-touch kunne prikke bolden forbi fremstormende Frederik Vang i målet. Bolden nåede faktisk aldrig i nettet, men blev puffet væk af Vang næsten på selve stregen, efter at den havde strejfet indersiden af stolpen. Men også kun næsten... for dommeren vurderede, at kuglen havde været over målstregen, og dermed 1-0.

10 minutter inde i 2. halvleg burde den indskiftede Nicolai Jessen have bragt FCR på 1-1, men efter ellers glimrende bandespil med Nicklas Mouritsen fik Jessen kun snittet bolden midt for mål og på kanten af det lille felt. En ganske stor chance, faktisk.

Til gengæld kunne Vejle også lige så nemt have fordoblet føringen midtvejs i halvlegen, men Sergiy Gryn sparkede lige akkurat forbi mål, da han ville indersidedreje bolden over i det lange hjørne efter en omstilling. Og i det hele taget virkede FCR mere og mere udkørte, som kampen nærmede sig sin slutning - og efterhånden lignede en udligning en mindre og mindre sandsynlighed.

Derfor virkede det også som et nærmest fornærmende skud mod mål af Robert Larsen, da han - og FCR - endelig var kommet i en fri skudposition på kanten af feltet og med 12 minutter tilbage. For i stedet for at hamre kuglen mod mål, forsøgte han i stedet med et nonchalant chip - men bolden sejlede en meter over mål...

Og så går det, som det ofte gør i den slags situationer: Et par minutter senere huserede Sergiy Gryn på ny i venstre side af feltet, inden han midt i feltet fandt en fri Diego Montiel. Denne havde tid til både at stoppe bolden og lægge den til rette, inden han huggede den hårdt og fladt i nettet til slutresultatet 2-0.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?