15. januar 2021
FC Roskildes ejer Carsten Salomonsson.
FC Roskildes ejer Carsten Salomonsson.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: FCR-ejer: - Som en dårlig film

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FCR-ejer: - Som en dårlig film
Sport DAGBLADET - 19. maj 2020 kl. 21:52
Af Anders Kamper

FC Roskildes ejer Carsen Salomonsson havde gerne set sagen og beskyldningerne om matchfixing håndteret på en anden måde end den blev af eks-træner Christian Lønstrup i maj sidste år. Det lagde »Salle« ikke skjul på i retten i Roskilde tirsdag, hvor suspensionen af Christian Lønstrup var til behandling. En sag, hvor Lønstrup kræver 348.000 kr. af FCR for seks måneders løn.

- Jeg havde fra start et godt forhold til Lønstrup. Jeg kommer til i marts (2019), hvor vi er konkurstruet. Hvis der ikke kommer penge ind, så lukker vi. Jeg skyder penge ind, og der bliver indsamlet også. Vi er presset fra alle sider i foråret, også sportsligt, fortalte Salomonsson.

- Jeg hører om matchfixing op til spillermødet om mandagen. Lønstrup fortæller, at han fik noget at vide til en fest om lørdagen og at det er ret alvorligt. Vi oppe at køre efter nederlaget Lyngby, og vi har begge temperament. Næste dag, mandag, til spillermødet kommer det frem. »Løns« siger, at jeg og Bredal skal gå med på mødetal, og stolene er placeret i en rundkreds. Jeg studser, men tænker ikke mere over det.

- Der bliver talt om kampen, og jeg husker matchfixing-planchen, at der er tegnet øjne og ører og at det handler om matchfixing, og der lytter jeg overrasket. Jeg følte det som en dårlig film. Jeg havde lige overtaget klubben, skudt mange millioner ind, og nu er der mere tumult, og spillerne reagerer selvfølgelig, og hvad med omverdenen og sponsorer...? spørger »Salle«.

- Mødet starter stille, men tre-fire spillere tager ordet, og så tager det fart. Mange stiller spørgsmål og stemningen er dårlig. Nogen er også tavse.

- Jeg bryder ikke ind, men spekulerer på, hvad jeg skal. Jeg havde været 40 dage i klubben. Jeg er ikke forstenet, men tankerne kører rundt. John (Bredal) træner med dem bagefter, og under en køretur i byen tænker jeg videre på, hvad der skal ske. Efter træning var der et ekstra spillermøde, men det var jeg ikke med til.

- Bagefter kommer Christian ned i barakken, og jeg vil gerne have oplysninger om kilden. Christian siger, han har fået det at vide til en fest til et bryllup, hvor han blev trukket ind ind i et rum, hvor tre personer fortalte om, hvad der foregik. Han kunne ikke oplyse, hvem de var. Jeg spurgte ind, men fik ingen forklaring på, hvem det var. Jeg ville videre og anmelde sagen til politiet eller matchfixingnævnet, forklarer »Salle«.

Under mødet mellem Lønstrup og »Salle« blev der ringet op til Lønstrups kone Anna, som Lønstrup havde talt med om de nye informationer om matchfixing lørdag.

- Hun forklarer, hvordan situationen skal ledes, men det havde jeg ikke overskud til at høre på og lukkede af. Da jeg kom hjem, ringede jeg Danske Spil, der henviste mig til Matchfixingnævnet, og de kørte sagen derfra. Om aftenen kimer telefonen. 22-25 unge mennesker med den beskyldning over hovedet...så var det ude, også til pressen. Det er umuligt at styre, og pressen bombarderer mig, men jeg kunne ikke svare på ret meget, sagde klubejeren.

Han blev siden kontaktet af spillerrådet i truppen, der fortalte, at de havde mistet tilliden til træneren.

- Jeg forstod dem godt. Jeg er skuffet over, at jeg ikke får det at vide om lørdagen i stedet for Bredal. Det skuffer mig vildt, at jeg ikke fik det at vide, når det er så alvorlig en sag. Hvis jeg havde fået det at vide i tide og kunne have håndteret det, så var det kke sluppet ud, siger Salomosson.

Om onsdagen taler han i telefon med Lønstrup ved 14-tiden for at at få en afklaring på hans ansættelse.

- Jeg skal melde noget ud, og der går rygter om alt muligt, og det skulle stoppes, så jeg ville have en pressemeddelelse ud. Jeg foreslår nogle ting, vi kan gøre. Jeg under tidspres for en afklaring, og der bliver jeg nødt til at reagere. Jeg er enig med min advokat om at suspendere ham, så der kan komme ro på sagen og få den undersøgt. Vi stod foran bundkampe mod Fredericia HB Køge. og hvis bare 30 procent af spillerne ikke har tilid til træneren, så kunne vi jo ikke stille op. Det går ikke. Vi skulle koncentrere os om de to kampe først, og derefter få en afklaring omkring Lønstrup, sagde klubejeren.

Han kan stadig ikke forstå Lønstrups håndtering af matchfixing-spekulationerne.

- Jeg havde gerne set den håndteret sådan, at man går til den, man refererer til eller ringer til Matchfixingnævnet eller politiet. Han kontakter kun en assistenttræner, og jeg forstår det ikke den dag i dag. Det her har skadet så meget for sponsorer, spillerne, spillersalg er gået i vasken, og vi skulle skrive under på, at ingen af spillerne havde med sagen at gøre, og sponsorer nægtede at tegne nye kontrakter. Det har været en karastrofe, siger »Salle«.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?