4. december 2020
FC Roskilde-træner Martin Jungsgaard. Foto: Anders Kamper
FC Roskilde-træner Martin Jungsgaard. Foto: Anders Kamper
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: FC Roskilde-træner: - Læg FCR og KFUM sammen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FC Roskilde-træner: - Læg FCR og KFUM sammen
Opdateret 29. juni 2020 kl. 17:59
Sport DAGBLADET - 29. juni 2020 kl. 14:34
Af Anders Kamper

For mange år siden spillede de sammen som et par hårdt arbejdende plæneklippere og højtråbende fyre på Holbæks midtbane. I dag er Martin Jungsgaard træner i FC Roskilde og Stefan Håkansson kollega i Roskilde KFUM, der sidste weekend spillede sig op i 2. division med en sejr over Ledøje-Smørum Fodbold.

FC Roskilde kan ende i 2. division også, og dermed kan de to hold mødes næste sæson forudsat, at en af dem ikke ender i 2. division vest. Her kan begge klubber faktisk ende, hvis lodtrækningen mager det således..

Set fra Rådmandshaven er Martin Jungsgaard imponeret over det stykke arbejde, kollegaen og Holbæk-vennen Håkansson har lavet med et hold, der var ved at rykke ned i sjællandsserien for præcis to år siden.

- Når man kigger på, hvad Stefan overtog for to år siden i KFUM og hvad han har ændret i holdning og træningskultur og måden at gøre tingene på og en langt større professionel tilgang, så er det stærkt det, han har præsteret. De lidt ældre spillere er sat af, de lidt yngre er kommet ind, så det er bare at sige, at det er flot, og det er et skoleeksempel på, hvad man kan ændre med træningskultur, siger Martin Jungsgaard.

Han tænker ikke det mindste på nedrykning.

- Jeg har ikke fokus på, at vi kan møde dem i 2. division fordi jeg har fokus på vores næste kamp i 1. division. Men jeg vil godt sige, som jeg har sagt før og bliver ved med at sige: De to klubber burde til enhver tid lægge sig sammen eller arbejde sammen, hvis byen og kommunen vil noget i dansk fodbold. Ikke mange synes, det er interessant at have to 2. divisionsklubber i en by, men det er interessant at have en Superligaklub. De burde lægge sig sammen, og jeg forstår ikke, at det ikke er sket, siger Jungsgaard.

Der er 3,5 km mellem Rådmandshaven, hvor FC Roskilde holder til, og til Snebærvej, hvor Roskilde KFUM holder.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?