28. februar 2020
Daniel Skaaning stopper på NTC og tager snart til USA. Foto: Anders Kamper
Daniel Skaaning stopper på NTC og tager snart til USA. Foto: Anders Kamper
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Daniel Skaaning forlader Danmark

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Daniel Skaaning forlader Danmark
Opdateret 22. august 2019 kl. 22:16
Sport DAGBLADET - 22. august 2019 kl. 21:46
Af Anders Kamper
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Gennem længere tid har Taastrup-svømmeren Daniel Skaaning været talsperson for de bedste danske svømmere omkring deres utilfredshed med forholdene på og omkring det Nationale Trænings Center.

Det er lukket i Bellahøj Svømmestadion og er nu delt op mellem Skaanings hjemklub, Taastrup, samt Herlev.

Som en af de rutinerede svømmere på NTC har Daniel Skaaning været med på råd om, hvordan de nye forhold skulle strikkes sammen. Alligevel synes han ikke, det kan indfri de forventninger til den træning han som topsvømmer, har behov for.

Det tager han nu konsekvensen af og forlader Danmark. Daniel Skaanings plan er at flytte til Californien, hvor der er garanti for optimal træning, men hvilket sted han vælger, besluttes efter et snarligt besøg.

- Jeg trænger til at prøve noget nyt, får nogle nye rammer - noget luftforandring. De optimale rammer føler jeg ikke eksisterer herhjemme, og det er dem, jeg er ude efter. Derfor sætter jeg alt på et bræt nu og satser ved at tage til USA. Det føles som det rigtige at gøre nu, det er et eventyr og en rejse, jeg glæder mig meget til, siger Daniel Skaaning.- Herhjemme er jeg en af de erfarne kræfter til træning, men i USA vil jeg blive en i mængden af mange gode svømmere, og det bliver en fed udfordring, men også spændende, og jeg regner da klart med at blive bedre af at skifte. Jeg kan mærke helt ned i maven, at det er det rigtige for mig at satse alt for at optimere mine forberedelser.

Han er træt af den megen uro om trænere og konflikten med svømmeunionen, hvor svømmerne ikke har følt sig hørt.

- Det har været opslidende, og jeg er ked af, at situationen er, som den er, men det har også tvunget mig til at mærke efter, om svømningen betyder det for mig, som jeg i mange år har ment, den gjorde, og det er jeg kommet frem til, at den gør, fortæller Daniel Skaaning.