10. juli 2020
Christian Dalmose under en time out mod Ajax - han er godt tilfreds med tilstanden i truppen netop nu. Foto: Anders Kamper
Christian Dalmose under en time out mod Ajax - han er godt tilfreds med tilstanden i truppen netop nu. Foto: Anders Kamper
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dalmose: - Vi er blevet stærkere sammen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dalmose: - Vi er blevet stærkere sammen
Sport DAGBLADET - 14. august 2019 kl. 08:53
Af Anders Kamper
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et par kampe på det jævne mod svenske hold sidste uge blev afløst af en sejr og en overbevisende præstation mod Ajax og en sejr på 32-25 søndag.

TMS Ringsteds nedrykkede Ligaherrer er godt på vej mod formen op til den kommende sæson, der starter allerede mandag aften den 26. august, når SønderjyskE kommer på besøg til 1/8-finalen i pokalturneringen.

Mod Ajax kunne træner Christian Dalmose ikke finde mange hår i suppen, da han gjorde status efter den sikre sejr.

- Det var flot, og vi tog et stort skridt den rigtige retning. Vi vandt klart over et hold, som vi et eller andet sted skal måle os med og som har ambitioner om at komme i top-5.

Skal I måle Jer med Ajax?
- Ja, det vil jeg mene. De har da spillere, vi har kigget på og som vi har overvejet og som vil kunne forstærke os. Når der er det, så er det fordi de også kan gøre sig og vil blande sig i toppen. Derfor er det vildt, at vi uden Mikkel Tønners, Michael Riis og Morten Nyberg sabler dem over. Hvis jeg ikke skiftede ud de sidste 10 minutter, så ville vi have vundet med 10 uden problemer, siger Dalmose, der ikke giver meget for, at Ajax også var uden nogle spillere.

- De kommer alligevel ikke til at spille så meget, så det lægger jeg ikke noget i. Dem, der spillede for Ajax mod os, er dem, der spiller i turneringen. De manglede jo ikke nogen »stor stjerne«, der virkelig kan gøre en forskel, noterer Dalmose.

Han mener, at hans hold spillede på et »højt niveau« mod Ajax med Nicolaj Nørager i spidsen.

- Den måde, han er blevet sat i scene og den måde, han styrer spillet og dækker op på...han er helt vild og vanvittig, og jeg skal passe på ham. Jeg er ikke bange for at blive for afhængig af ham, men igen: Jeg skal passe på ham, for han vil så gerne og vores klart bedste mand. Så han skal passes på, så hans krop holder.

Med Nyberg og Riis ude mod Ajax blev der masser af spilletid til unghanerne Mads Dudek og Morten H. Jensen, og de holdt sig ikke tilbage.

- Vi manglede de to mod Lugi, men nu var de der. De gjorde det godt, men det gjorde mange andre på skift, så over en bred vifte var det fint. Vi spillede uden at blive trætte. Det var flot og virkelig fedt at se på.

Er I, hvor I skal være i forhold til kalender og program?

- Vi er længere fremme end jeg troede vi var - på alle parametre. Defensivt i vores 3:2:1 stod vi godt og havde også mange redninger. Vi arbejder godt sammen på holdet, og det har løftet sig. Vi er blevet stærkere sammen, meget stærkere, betoner Dalmose og fortsætter:

- De ved præcis, hvad de skal og hvad jeg forlanger, og jeg skal ikke bruge unødig energi på at få dem i gang. Spillerne er målrettede, og der er ingen forvirring taktisk. Det er meget positivt, lyder det med tilfredshed i stemmen fra TMS-træneren.

Han har altså fået tilføjet Mads Dudek som back efter en række år som venstre fløj, men nu er Dudek tilbage som bagspiller, som han også var som yngre.

- Mads er 100 procent bagspiller nu. Han skal bare fortsætte som han gjorde i 2. halvleg mod Ajax, og kan han lave fire-fem mål pr. kamp, så er det fint. Han skal køre på, vinde sine dueller mand-mand og skabe den forvirring, som han gør og som giver plads til de andre. Han var vild mod Ajax, men har været nede i andre kampe, så han skal finde balancen, hvor den sidder i midten.

Hvornår er han er komplet bagspiller på dette niveau?

- Om to-tre måneder og meget gerne inden jul, for der kommer op- og nedture på vejen, men han skal nok blive god og stabil, siger Dalmose.

Tirsdag aften mødte et meget blandt TMS-hold FIF på Fredriksberg og vandt 34-30, og det var uden TMS-træneren, der i stedet var på langtur til Sønderborg for at se SønderjyskE.

Onsdag aften møder TMS så Nordsjællands Ligahold i Nordruphallen ved Ringsted til endnu en testkamp. I weekenden drager TMS-truppen på en ugelang træningslejr til Malaga.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?