22. september 2020
Taastrup FC-formand Jørgen Kolter. Foto: Kasper Ellesøe
Taastrup FC-formand Jørgen Kolter. Foto: Kasper Ellesøe
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DBU giver Taastrup FC medhold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DBU giver Taastrup FC medhold
Sport DAGBLADET - 07. september 2020 kl. 22:06
Af Anders Kamper
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efter en weekend, hvor klubben og især formanden er blevet overhældt med eder og forbandelser fra mange sider - og ikke mindst fra Vordingborg IF - så fik Taastrup FC og formand Jørgen Kolter lidt at lune sig på mandag aften.

arrow Læs også: Vordingborg nedlægger protest

Det skete med meddelelsen fra DBU Sjælland om, at Taastrup FC var i deres gode ret til ikke at flytte lørdagens danmarksseriekamp mod Vordingborg. Den kamp udeblev Vordingborg fra på grund af frygt for udbrud af corona i truppen, da et par spillere meldte sig syge i løbet af torsdagen. Derfor aflyste klubben al træning samme dag og bad Taastrup FC om udsættelse af lørdagens planlagte kamp.

Det sagde Taastrup FC nej til, og så brød helvede løs, og TFC-formand Jørgen Kolter er sågar blevet kaldt »syg«, ligesom skuffelsen og vreden fra Vordingborg har været mere end massiv.

Derfor glæder Jørgen Kolter sig over afgrelsen fra DBU.

Den lyder:
»I henhold til propositionerne for Herre-DS § 19.5, har administrator ikke mulighed for at ændre i kampprogrammet i Herre-DS med mindre, der enten er tale om en »mere omfattende ændring« eller begge klubber er enige om ændringen jf. § 19.2.

I dette tilfælde var de to klubber ikke enige om ændringen, og flytningen af en enkelt kamp kan efter DBU Sjællands opfattelse ikke betegnes som en »mere omfattende

ændring«. Derfor kan DBU Sjælland/administrator ikke flytte ovenstående kamp, når der ikke er enighed mellem klubberne.

Endvidere siger sundhedsmyndighedernes anbefalinger, at syge spillere ikke skal deltage i kamp, mens man i forbindelse med såkaldte nære kontakter, ikke skal reagere på mulig smitte, før denne er konstateret.

Endelig hæfter DBU Sjælland sig ved, at Vordingborg IF stiller til kamp med klubbens 2. hold i Herre-serie 3 fredag aften den 4. september 2020. Det betyder, at Vordingborg IF havde haft mulighed for at stille et hold til kampen, og DBU Sjælland finder derfor, at Vordingborg IF's afbud til kampen ikke kan betragtes som lovligt forfald jf. § 25.1.«

Med afgørelsen følger en sejr på skrivebordet på 3-0 til Taastrup FC, og afgørelsen kan Vordingborg IF anke til Fodboldens Appelinstans.

- Det giver mig lidt fred i sjælen, at afgørelsen er så klar. Nu er sagen lukket fra vores side. Der var tale om mistanke om smittede spillere, der skulle testes. Det var noget andet, hvis der var to smittede i Vordingborgs trup, siger Jørgen Kolter.

- Jeg hæfter mig også ved, at DBU har noteret sig, at Vordingborgs 2. hold spillede fredag aften, og så kan man godt stille hold. 2. holdsspillerne har vel en vis omgang med 1. holdsspillerne - normalt i hvertfald, siger Jørgen Kolter.

Han tager det roligt, at der er faldet mange knubbede ord mod ham og Taastrup FC over weekenden.

- Vordingborg må mene, hvad de vil. Jeg har bemærket mig niveauet på udtalelserne fra forskellige personer i og omkring Vordingborg IF, og det niveau ønsker jeg ikke befinde mig på, siger Jørgen Kolter.

- Nu ser vi fremad, og vi har en vigtig kamp mod Greve næste weekend, som vi skal spille, og det er spillet på banen det handler om og ikke andet, siger TFC-formanden.

Ingen spillere og ledere i Vordingborg viste sig - efter weekendens test´ - at være smittet med corona.

De møder Otterup i weekenden.

arrow Mistanken om coronavirus hos to fodboldspillere: Nu er svaret kommet
07. september 2020 kl. 10:40 Opdateret: kl. 10:41
Har debatten om sexisme taget overhånd?