11. april 2021
DBU Sjællands formand, Jakob Koed, var en glad mand onsdag. For han vælger at fokusere på, at klubberne nu langt om længe igen kan træne normalt. Foto: Thomas Olsen
DBU Sjællands formand, Jakob Koed, var en glad mand onsdag. For han vælger at fokusere på, at klubberne nu langt om længe igen kan træne normalt. Foto: Thomas Olsen
Foto: Thomas Olsen +45 20471567
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DBU-formand: 11-mands-kampe er ikke realistisk endnu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DBU-formand: 11-mands-kampe er ikke realistisk endnu
Sport DAGBLADET - 25. februar 2021 kl. 11:22
Af Kasper Nørgaard Hansen

Det gældende forsamlingsloft på fem personer blev onsdag på regeringens pressemøde hævet fra fem til 25 - i hvert fald når det kommer til kategorien udendørs idræt.

arrow Læs også: Se billederne: Kuldskær minister på besøg hos vinterbadere

De nye regler træder i kraft pr. 1. marts, og helt generelt må man som idrætsmenneske betragte gårsdagen som en glædens dag. Det mener i hvert fald, Jakob Koed, som er formand for DBU Sjælland.

- Det er en fantastisk nyhed, og jeg vil faktisk sige, at det er fem personer mere, end vi havde turde håbe på. Og 20 var også det tal, som vi helt frem til kort før pressemødet troede ville blive gældende, fortæller Koed.

Hvis man som fodboldfan imidlertid havde tænkt i en flygtig tanke, at nu kan der der igen afholdes en masse fodboldkampe - lige fra Danmarksserien og nedefter - så kan man nok godt skyde en hvid pil efter dét.

For der skal ikke megen hovedregning til for at fastslå, at regnestykket ikke går op i realitetens verden. Tager man f.eks. de højere serierækker kan man hurtigt tælle sig frem til, at 22 spillere og tre dommere allerede dér rammer loftet på 25. Så for at kunne gennemføre en kamp, skulle dette så foregå uden hverken trænere eller udskiftere...

Og selv i de lavere bredderækker med kun én dommer i kampene er scenariet heller ikke sandsynligt. Det slår Jakob Koed ganske klart fast.

- Det ser jeg slet ikke som realistisk, og det er ikke mindst fordi det ikke er forsvarligt at afholde alle de kampe helt uden udskiftere. Turneringerne har ligget stille, i jeg ved ikke hvor længe. Det ville ikke være klogt at skulle ud og spille under de forhold.

- Men vi arbejder i den næste tid med at tolke og analysere på, hvad der helt præcist er af krav og ændringer. Som det altid er tilfældet, når der har været en justering (i forsamlingsloftet, red.) så vil der komme nogle reviderede protokoller fra os. Og det gælder jo ikke kun for DBU Sjælland, men for hele DBU Bredde, tilføjer Koed.

Mens klassisk 11-mands-fodbold så at sige er sparket til hjørne, er det til gengæld ikke utænkeligt at forestille sig, at 8-mands-rækkerne kan komme i gang hér efter 1. marts.

- Ja, det vil jeg regne med. Og det er da klart noget af det positive ved det hér - og det vil kunne give lidt gang i tingene igen, siger DBU Sjælland-formanden. Og tilføjer, at bare dét, at klubberne nu - store som små - atter kan komme i gang med at træne på normal vis igen, det er kæmpe stort.

- Jeg formoder, at stort set alle klubber vil i gang med at træne nu. Og altså, når man ser på, hvad coronatiden har gjort ved folkesundheden i forhold til kondition og vægt - ikke mindst også hos børn og unge - så er det jo dælme bare med at få gang i så meget som muligt. Selvfølgelig stadig med hensyntagen til, at vi skal gøre alt for at smitten kommer til at sprede sig mindst muligt, sammenfatter Jakob Koed.

arrow Klubber revser DBU Sjælland for hurtig corona-genåbning
28. februar 2021 kl. 20:03 Opdateret: kl. 22:29
arrow 9 ud af 10 børn har ikke rørt sig nok under corona
25. februar 2021 kl. 08:35 Opdateret: kl. 08:36
arrow Hævet forsamlingsloft åbner for mere udendørs idræt
24. februar 2021 kl. 11:10 Opdateret: kl. 11:12
Regeringen overvejer mulighed for bilfrie søndage. Er det en god idé?