14. august 2020
Albert Holm på landevejen. Næste år skal han køre for Team Roskilde Junior. Foto: Team Roskilde Junior
Albert Holm på landevejen. Næste år skal han køre for Team Roskilde Junior. Foto: Team Roskilde Junior
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Brian Holms søn til Roskilde-hold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brian Holms søn til Roskilde-hold
Sport DAGBLADET - 11. november 2019 kl. 22:33
Af Anders Kamper
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Som far, så søn.
Når 2019 bliver til 2020, så kører Albert Holm for en af dansk cyklings største talentfabrikker, Team NPV Carl-Ras Roskilde Junior. I daglig tale blot Team Roskilde Junior.

Det meddelte teamet mandag aften.

Lyder Holm bekendt, så er det fordi Albert er søn til eks-professionelle Brian Holm, og ham ser de potentiale i på Roskilde-holdet.

- Albert kommer ikke til os fordi han er Brian Holms søn, men nu er han Brians søn, og vi har valgt Albert fordi han er Albert. Vi følger man ryttere, og hvor vi tidligere havde en tendens til at tage de bedste ungdomsryttere, så er vi ved at skifte fokus og har kigget et niveau under og set på, hvem der kan blive god og hvem der er sulten, siger Team Roskilde Juniors teammanager, Thomas Wandahl.

- Der er mange, der ikke har vundet så meget, men som har en træningsindsats og en -vilje og som ikke har ramt puberteten 100 procent endnu - sådan en er Albert. Han kører ud i al slags vejr og stadig fysisk lille, men med den træningsindsats, han leverer, så bliver han rigtig, rigtig stærk, når puberteten slår igennem og han begynder at danne muskler. Vi tror på, at vi kan forme og bygge ham til en god rytter, siger Wandahl.

Brian Holm har været medlem af Amager Cykle Ring i snart 50 år, og han har det lidt underligt med skiftet fra Amager til Roskilde.

- Det handler om tryghed, og han er ved at være en stor dreng, så han må selv styre, hvor han vil køre, og der blander jeg mig meget udenom, siger Holm, der dog ikke er i tvivl om knægtens hensigter med skiftet.

- Han går i mine fodspor. Sådan ser det ud. Jeg kan mærke, at det er det, han vil, og det er kommet ganske langsomt. Han startede med at køre BMX, så på banen, og nu er det landevejen - det har han selv styret. Jeg har presset på med atletik, men han vil på landevejen, siger Brian Holm.

Han har selv været igennem den hårde skole som cykelrytter og har forsøgt at fraråde Albert om det hårde liv. Forgæves.

- Jeg smiler med det ene øje og græder med det andet. Det er et virkelig hårdt liv, han går i gang med - men det er også hyggeligt. Vi cykler jo sammen, jeg er med til løb og på banen, men det er brækkede lemmer, og det er voldsomme styrt. Man kan godt blive professionel rytter, men der er ingen garanti for at blive en god en. Det er små værelser og lille løn, men når jeg ser tilbage på min egen karriere, så var den tid måske den lykkeligste og mest sorgfrie periode som rytter, siger far Holm.

12spo ab4

Albert og far Brian sammen ved cyklen sidste år.
Foto: Privat


Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?