21. september 2020
Sara Mortensen (17) jubler over servees. Foto: Jeppe Lodberg
gallery icon

Se billedserie

Sara Mortensen (17) jubler over servees. Foto: Jeppe Lodberg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: Køges unge damer slår Vestsjællands ditto

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: Køges unge damer slår Vestsjællands ditto
Sport DAGBLADET - 14. december 2019 kl. 18:15
Af Jeppe Lodberg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I første sæt var det længe til at se, at Team Køge Volley ligger treer i Ligaen, mens VK Vestsjælland er sekser, da de to unge mandskaber lørdag eftermiddag mødtes i hallen på Asgårdskolen i Køge.

Men fra 17-10 mindskedes afstanden, og da Emma Brix skulle serve på første sætbold ved 24-19, lobbede Emilie Højland stille bolden over Køges parader, og et par Harriet Gillson-server senere hed den nu pludselig kun 24-22, og så kan det nok være, at hjemmeholdet følte behov for en timeout.

Måske der blev bedt lidt til de højere magter - i hvert fald var heldet med køgenserne på næste bold, da Højlands baggerslag på servereturen lige netop slikkede loftet, og pointet samt sættet følgelig gik hjemmeholdets vej.

Andet sæt havde skiftende føringer frem til slutfasen, som Køge gik ind til foran med 19-17 og vestsjællandsk timeout. Katrine Strøbæk fik servet for langt, og gæsterne fik udlignet, da forsvar i en lang duel blev vendt til angreb, og da Nanna Birchs serv lige netop kravlede over nettet, førte VK Vestsjælland ganske kort igen. En kort trukket smash og en superparade senere af Emma Hesselholdt gav Køge-føring på 22-20, der blev 23-20 og ny vestsjællandsk time-out. Et servees af Klara Brix førte til fire sætbolde, hvoraf nummer to blev udnyttet til 25-21.

Igen tætte cifte i den tætte kamp, og det blev ikke anderledes i det, der skulle blive sidste sæt. Her var Vestsjælland mestendels foran med et-to point, og forspringet nåede op på tre ved 12-15. Værterne kom igen til 13-15, og Emma Stevnsborg fik skovlet en tilsyneladende tabt bold i nettet i spil igen, og da Køge vandt pointet, kaldte gæsternes træner Jovan Sajnberger til timeout.

Vestsjælland kom foran 16-14, men næste point gik til hjemmeholdet og træner Sven Brix satte Sara Mortensen ind for at serve. En smaskhamrende god ide, og i en ruf var køgenserne foran 20-16 og siden 23-20. Gæsterne gav ikke op og Sabina Adilovic servede udligningen hjem, så det nu var Køge, der havde behov for at samles til rådslagning.

Næste bold blev vundet, og så var der matchbold - udnyttet, da Emma Stevnsborg steg til vejrs og smashede, så vestsjællændernes parader sendte bolden ud af banen.

3-0 til Køge lyder som klar sejr, men sætcifrene 25-22, 25-21, 25-23 fortæller, hvor tæt det var.

Her billeder fra kampen. Foto: Jeppe Lodberg

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?