6. august 2020
Maze vs Groth.  Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Maze vs Groth. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: Groth slog Maze

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: Groth slog Maze
Sport DAGBLADET - 09. december 2019 kl. 20:56
Af Jeppe Lodberg
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nutidens næsten-top i verden var en kende for skarp til fortidens verdenstop, da Roskilde Bordtennis mandag aften spillede sin sidste kamp i gruppespillet i Champions League foran 400 tilskuere i Roskilde Kongrescenter.

Michael Maze tabte til Jonathan Groth med 1-3 i sæt i holdkampens første dyst, og samme cifre tabte det danske hold med til russiske UMMC, der forlods var sikre på puljens førsteplads, ligesom roskildenserne var sikre på at slutte toer.

Den manglende sportslige betydning skinnede lidt igennem det meste af en ganske underholdende aften.

I den første kamp mellem de to bedste danskere på verdensranglisten nogensinde lignede det blodelig alvor, og da Groth trak sig sejrsrigt ud af begge satsede Maze butikken i tredje sæt.

Det vandt den 38-årige Maze i klar stil, men han var også kommet i legehumør, og det gad 27-årige Groth altså ikke, så han nappede fjerde sæt og dermed kampen i endnu mere overbevisende stil.

Yujia Zhai udlignede til 1-1 for Roskilde, da han med nogen besvær slog UMMCs blot 16-årige reserve, Semen Shevnin.

Spænding var der til gengæld ikke rigtigt, da Claus Schou Nielsen fik stryg af Andrej Gacina - men til gengæld var kroaten med på lidt julelege, så der kom lidt spas ind over med blandt andet Claus Schou reddende to bode mellem benene på Gacinas matchbold.

Michael Maze måtte i aktion igen - denne gang mod Aleksandr Shibaev, som han faktisk var træner for, da stoppede sin karriere for i hvert fald et par år.

Det blev til både sublim bordtennis og lidt show, og at russeren nok ville vinde sås tydeligt på de to bænke bag bordet. Hverken Yujia Zhai eller Jonathan Groth gjorde mine til at begynde opvarmningen, selv om Shibaev kun vandt med 3-1 i sæt og 15-13 i sidste sæt efter aftenens bedste duel.

Her billeder fra kampen. Foto: Kenn Thomsen

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?