4. august 2021
Jakob Johansson får nærmest mirakuløst drejet bolden om den fjerne stolpe. Foto: Hans-Jørgen Johansen
gallery icon

Se billedserie

Jakob Johansson får nærmest mirakuløst drejet bolden om den fjerne stolpe. Foto: Hans-Jørgen Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: Festen fes ud i Køge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: Festen fes ud i Køge
Opdateret 03. marts 2019 kl. 20:34
Sport DAGBLADET - 03. marts 2019 kl. 15:45
Af Jeppe Lodberg

En påstand - dén stadionrekord, der blev sat søndag i Køge idrætspark, bliver ikke slået førend HB Køge er tilbage i fodboldens superliga og får besøg af Brøndby eller FC København.

arrow Læs også: Se billederne: Ny idrætspark indviet med manér

3419 tilskuere havde takket ja til kommunens invitation til fri entré i anledning af den officielle åbning af det langt fra færdige anlæg, hvor dog fodboldbanen er frisk og ny og helt fri for pollen.

Det var naturligvis også fodbold, de mange køgensere var kommet for at se - sæsonpremieren i 1. division mellem HB Køge og Fredericia, og det blev en fin afvesklende forestilling.

Hjemmeholdet mente til en start, at bolden var privat ejendom og spilelde den rundt i egne rækker i tre minutter, uden at en gulklædt modstander fik lov at røre den.

Ikke synderligt ophidsende at se på, en så fik debutant Magnus Wørts den fine idé at slå en lang bold po i modvinden mod Martin Koch, og så noterede HB Køge sig for kampens første hjørnespark - endende med, at Magnus Häuser midt i feltet fik losset til en nedfaldsbold, der dog blev blokeret.

Efter et kvarters tid kom Fredericia mere med i spillet - ja, treerne i rækken overtog det vel egentlig, og efter frispark i det 17. minut var det tæt på jysk føring, men Niels Letort fik tæmmet bolden i stedet for at firsttime et fladt indlæg på tværs af det lille felt, og så nåede Christian Enemark på plads på målstregen til at afværge for »solgte« Andreas Hansen.

I det 25. minut kom så i stedet HB Køge i front, da Ricki Olsen fik slået en perfekt lang bold fra højre og ind midt i feltet til Jakob Johansson. Han var imidlertid for længe om at få afsluttet, så han fik tacklet bolden fra sig - men pyt, for den røg lige baglæns til Liam Jordan, som hamrede den i netmaskerne.

1-0, og det burde efter et par halve chancer til hvert af holdene være blevet til 2-0 seks minutter før te, da Liam Jordan fik fastholdt et angreb og stukket Fredrick Opoku fri i venstre side indenom Jacob Buus. Opokus flade indlæg sad lige i skøjten på Jakob Johansson, der halvanden meter fra målstregen og midt for mål på forunderlig vis fik drejet bolden om fjerneste stolpe.

Jakob Johansson kom på måltavlen - et dusin minutter efter pausen og efter indøvet hjørnespark:

Liam Jordan spillede fra flaget bolden kort tilbage til Magnus Häuser, som sendte den til fjerneste kant af det lille felt, hvor Ricki Olsen stod klar med panden og en tværaflevering ind midt for mål, hvor så Johansson stak hovedet frem og headede HB Køge på 2-0.

Men de er åbenbart ikke meget for at være foran med to mål, de blå/sorte, så straks Fredericia havde givet bolden op, strøg de til mållinjen i ventre side. Ingen af hjemmeholdets forsvarsspillere gjorde andet end kigge på, at bolden blev trillet stille tilbage til feltets kant og til Andrea Oggesen, der hamrede den i mål.

Fredericia fik lige netop ikke muligheden for at udligne med godt et kvarter tilbage, da dommer Benjamin Svedborg var en af de få, der mente, at HB Køge-keeper Andreas Hansen ikke fældede fritløbende Sebastian Buch på kanten af det kriminelle felt.

I stedet for et - set fra en blæsende kølig presseloge - soleklart straffespark fik gæsterne endnu en spand kold vand lige i hovedet i HB Køges efterfølgende angreb. Liam Jordan førte bolden frem i højre side, de gule bakkede i sikker forvisning om, at der kom et indlæg, og så lagde sydafrikaneren da som den naturligste ting bolden op i modsatte målkryds.

3-1, men kun i et par minutter, hvorpå anfører og 100 kamps-jubilar Henrik Madsen joggede i en stille tilbagelægning, så Sebastian Buch kunne snuppe bolden og banke den i mål til 3-2.

Som minutterne og siden sekunder tikkede afsted lignede det et slutfacit, men efter seks minutter og 21 sekunders overtid kunne Fredericias midtstopper Mads Eriksen temmelig udækket stige op til en indlægsbold fra venstre og med hovedet dirigere bolden op i målkrogen til 3-3.

Det var kampens sidste aktion, og både HB Køge-spillerne og det rekordstore publikum følte det som et nederlag - selv om det havde været en fin åbningsfest.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?