6. august 2020
Mathias Glass i kamp ved Vanløses mål. Foto: Peter Andersen
gallery icon

Se billedserie

Mathias Glass i kamp ved Vanløses mål. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: Benløse-sejr trods skader

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: Benløse-sejr trods skader
Sport DAGBLADET - 28. november 2019 kl. 09:28
Af Anders Kamper
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tallene taler sit tydelige sprog: Benløses danske mestre i floorball har vundet rub og stub i denne sæson med syv sejre i træk i ligaen og sejre i pokalturneringen, så den i januar står på Final4 hjemme i Ringsted.

Bag de tørre tal ligger dog historien om et mesterhold, der nærmest er splittet til atomer på grund af en række skader. De kunne konstateres i aftes i Dansk Kabel TV Arena, hvor Benløse havde besøg af Vanløse og hvor mere end en kæde af spillere kiggede på udefra: Mark Bek, Jacob Bøge, Mathias Mortensen, Emil Lindström, Jesper Roland, Szymon Szlapak og Otto Heikurainen var ukampdygtige af forskellige årsager, mens forsvarskrumtappen Daniel Nygaard er ude at rejse.

Stillinger
Liga Øst
1. Benløse
2. Hvidovre
3. Copenhagen

Liga Vest
1. Frederikshavn
2. Sunds
3. AaB

Deres fravær satte sig præg på spillet mod bundholdet, som Benløse baskede 10-2 i sæsonpremieren, men i aftes nøjedes med at slå 6-2 på egen bane. Benløse-spillet halter noget med de mange ude og mange nye i truppen, der skal spilles sammen, og den indbyrdes forståelse lader endnu en del tilbage at ønske.

Holdet var dog bedre en Vanløse over de tre perioder, og Benløse besidder trods alt profiler som Mathias Glass, Mathias de Fries, Daniel MacCabe, Simon Bucko og rutinerede Johan Selander til at holde et vist niveau over en hel kamp.

- Vi mangler mange spillere, men jeg synes, vi spiller under niveau i forhold til, hvad vi skal kunne. Det hænger ikke så godt sammen, men spillet bør ikke så så hakkende, som det var i denne kamp, siger træner David de Fries.

- Vi spiller, som vi altid har gjort, og der kommer nye spillere på holdet, som skal spilles ind. De får noget ansvar, men aftaler og løbemønstre sidder der jo ikke, når man ikke har spillet så meget sammen. Vi ser frem til kamppausen efter næste uges kamp mod Hvidovre, så vi kan blive spillet endnu bedre sammen, siger træneren.

Benløse har vundet Østrækken i Ligaen og er klar til mellemspillet mod de bedste hold fra Vest, og i starten af januar gælder det Frederikshavn på udebane.

I weekenden den 10.-11. januar står den så på pokalturneringens Final4 på hjemmebane, og det er en turnering, Benløse aldrig har vundet. Da finalerne nu spilles i Ringsted, er tiden inde, er holdningen.

I semfinalen gælder det Vanløse igen, og derefter er der finale mod enten Sunds eller Vendsyssel.

- Sæsonen til nu er klart godkendt. Vi er, hvor vi skal være på trods af skaderne, men vi forventer mere af os selv. Tempoet i spillet skal være højere, og der skal mere energi ind i spillet. Vi er mange nye, og det tager tid, så det er også en proces, vi er i gang med. Det ændrer bare ikke på, at vi skal kunne levere på et højere niveau. De unge gør det fint, men det sidste mangler touch mangler, og det må komme, når vi nu får tid til at få det trænet, siger træneren.

Peter Andersen

Anders Christensen afleverer.
Foto: Peter Andersen


Chancer bliver der produceret masser af, og det gjorde der også mod Vanløse, men effektiviteten skal øges, og bagude skal der lukkes bedre af, og storsejren på 13-5 mod Copenhagen nager stadig David de Fries.

- Det er fint at score 13 gange, men vi er ikke tilfredse med at lukke fem mål ind. Jeg er ikke urolig, men vi havde da håbet at være lidt længere fremme end vi er, siger træneren efter sejrens runddans på halvgulvet ved 22. 15-tiden i aftes.

FloorballLigaen, mænd
Benløse - Vanløse 6-2 (1-1, 2-0, 3-1)

1-0: Mathias de Fries (2.), 1-1: Nicolai Børner (18.), 2-1: Nikolaj Brixager (31.), 3-1: Niels Stigaard (36.), 4-1: Simon Møller (46.), 5-1: Daniel MacCabe (51.), 6-1: Niels Stigaard (61.), 6-2: Niclas Møller (54.).

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?