6. juni 2020
Emilie Beckmann - hér under Danish Open sidste år. Foto: Thomas Olsen
Emilie Beckmann - hér under Danish Open sidste år. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: - Vi behøver ligesom vores forbandede vand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Vi behøver ligesom vores forbandede vand
Opdateret 30. marts 2020 kl. 14:11
Sport DAGBLADET - 30. marts 2020 kl. 13:59
Af Kasper Nørgaard Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fodboldspillere kan mødes i små grupper og lave lange afleveringer til hinanden - eller endda øve afslutninger, så længe de bare holder afstand. Det har de fuldt ud lov til, for det har Divisionsforeningen bestemt så sent som i sidste uge.

Cykelryttere og løbere kan stort set fortsætte deres træning uændret, så længe de bare træner alene - og det samme gælder for kajakroerne, som stadig har masser af plads i bølgen blå.

Men svømmere, til gengæld, de er et anderledes træningstruet folkefærd i disse tider.. For det er allerede flere uger siden, at samtlige danske svømmehaller lukkede - og uden svømmehaller er elitesvømmere godt gammeldags på den. Eller som Tune-svømmeren Emilie Beckmann endnu mere direkte udtrykker det:

- Vi behøver ligesom vores forbandede vand for at kunne træne.

Så sandt så sandt. Og derfor ar Beckmann - én af Danmarks velsagtens tre største svømmenavne i disse år - heller ikke decideret ked af, at IOC i sidste uge valgte endegyldigt at udskyde OL i Tokyo til 2021.

Hun er til gengæld naturligvis enormt ked af den bagvedliggende årsag - coronavirussen - men når nu hele verden er lukket ned af pandemien, var OL-beslutningen den helt rigtige, mener hun.

- Da først svømmehallerne og siden Idrættens Hus lukkede, begyndte panikken så småt at brede sig hos mig, for som svømmer består min træning stort set udelukkende af to ting: Svømning og styrketræning. Og hvis begge de ting er væk, så ved jeg godt, at jeg reelt ikke kan opretholde en forsvarlig svømmeform.

- Og hvis jeg så sent som fire måneder før OL skulle have udsigt halvanden måned uden træning - så siger jeg nej tak. Så hellere at legene bliver udskudt, for med så kort tid til OL ville de forskellige svømmere også få vildt uens vilkår alt efter hvorfra i verden, de kommer fra, påpeger Beckmann og uddyber.

- I Asien er coronavirussen f.eks. flere steder nu på vej på retur - mens den hér i Europa først lige er ved at blusse rigtig op. Det vil typisk betyde vidt forskellige træningsvilkår, og sådan skal det ikke være lige op til et OL.

- Når det så er sagt, er der en kæmpe tomhed indeni lige nu. Man kan sige, at jeg hart trænet målrettet mod det hér i fire år, men i princippet har jeg trænet mod det, siden jeg var en lille pige.

I disse dage træner Beckmann med sjipning, yoga og forskellige typer core-træning - modsat de fleste andre svømmere, som for tiden gør det mest i løbetræning. »Jeg er ikke så meget en løbepige«, som hun udtrykker det - og i det hele taget ved hun udmærket godt, at disse ugers træning er en sølle lappeløsning i forhold til at kværne basiskilometer og hårde intervaller i svømmehallerne.

Udsigten til at kunne vende tilbage til normale forhold herhjemme synes lige nu ikke at stå lige for.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?