24. april 2019
Drømmer du om hvidt sand mellem tæerne?
Drømmer du om hvidt sand mellem tæerne?
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vinterkulden er på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vinterkulden er på vej

Med undtagelse af nogle få kolde dage i november har vi indtil videre ikke fået den helt store vinterstemning i Danmark. Men meteorologerne spår, at der efter sigende snart kommer en alvorlig koldfront inder over det danske land - med temperaturer langt under frysepunktet.

Og netop denne mere dybtgående vinterkulde får mange danskere til at drømme om hvidt sand mellem tæerne og en azurblå udsigt, hvor hav og himmel går i ét. For flere og flere bliver det dog ikke blot ved drømmen, for rejseselskaberne melder allerede nu om kronede dage og helt udsolgte rejseperioder.

Danskerne har fået smag for at rejse væk fra vinterkulden og sydpå for at nyde solens stråler og en lidt mere afslappende temperatur. Oftest er man dog nødt til at bevæge sig et godt stykke uden for Europas grænser, hvis man skal sikre sig strandvejr i vintermånederne.

Populære destinationer tæller både Thailand, USA, Mexico og lignende destinationer, der kan prale af hvide bounty-strande og palmer. Selvom man er vant til at rejse inden for Europas grænser, så kan det for mange virke en lille smule angstprovokerende at skulle rejse en halv jordklode væk, og til en helt anden kultur og måske endda et helt andet kontinent. En af de ting, der ofte kan vække forvirring og usikkerhed er sproget, kulturen og den fremmede valuta, som kan gøre det svært at finde hoved og hale i det generelle prisniveau - og dermed risikerer man at bruge lidt for mange penge i løbet af ferien! Heldigvis kan du lige her finde en smart valutaomregner, der nemt og hurtigt fortæller dig den eksakte pris.

Desuden bør du altid tage sine forbehold, når du rejser uden for EU’s grænser, så tjek op på om din valgte rejsedestination kræver visum. Det kan også være, at du skal vaccineres inden afrejse for at beskytte dig mod såkaldte tropesygdomme - du skal ikke mange 1000 km væk, før at en vaccine mod fx gul feber er påkrævet.
Husk også at fremmede bakterier ofte kan give maveproblemer, hvilket kan være ødelægge en ferie totalt. Tag derfor med fordel mælkesyrebakterier et par uger inden afrejse, så du udruster din maves immunforsvar godt forud for rejsen.

Endelig bør du rejse ud om vinteren uden dårlig samvittighed på grund af den lidt større investering i hotel, billet og rejsepenge. Forskere mener nemlig, at direkte sollys midt i vinterhalvåret kan være med til at bekæmpe vinterdepressioner, for ikke at tale om at det i det hele taget forbedrer vores livskvalitet og overordnede energiniveau. En solferie er altså lille, men nydelses-værdig pris at betale for et godt helbred.