21. juli 2019
strand
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vinterbadning ved vestkysten: det skal du være opmærksom på

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vinterbadning ved vestkysten: det skal du være opmærksom på

Sommer ved Vesterhavet er dejligt. De uendeligt lange, hvide sandstrande, der følger landskabet langs kysten, er noget, der kan få alle til at stoppe op og slappe af for en stund. Men det er ikke kun om sommeren, at Vestkysten har noget at byde på. Vestkysten er mindst lige så smuk om vinteren, og selvom det måske ikke lyder særligt indbydende ved første tanke, så er der også rig mulighed for at bade i Vesterhavet om vinteren.

Vinterbadning i Danmark:

Vinterbadning er en fritidsaktivitet, som danskerne virkelig har taget til sig. Over alt i landet opstår nye vinterbadeklubber, badebroer og saunaer langs den danske vandkant, og danskerne elsker det! Organisationen ”Vinterbadeforeninger i Danmark” oplyser på deres hjemmeside, at der i dag er mere end 40.000 registrerede medlemmer af danske vinterbadeforeninger.

Den store opbakning til vinterbadning ses også på den årlige vinterbaderfestival i Skagen, der afholdes af vinterbadeklubben ”Isbryderne”. Det var tydeligt at se, at sidste års festival var en bragende succes, da 300 modige kvinder og mænd valgte at trodse de iskolde bølger og hoppe i bølgen den blå. I 2019 kan ”Isbryderne” bryste sig af at skulle holde den 8. vinterbadefestival i streg, og man forventer, at succesen bliver lige så stor som sidste år.
Vinterbadning ved Vesterhavet:

Vesterhavet er et oplagt vinterrejsemål, hvis man påtænker at tage på ferie i en kortere eller længere periode. Den friske luft og de endeløse klitter er som føde for sjælen, og for de fleste vil en ferie til Vesterhavet her om vinteren være et kærkommen afbræk fra en travl hverdag. En oplagt mulighed ville være at leje et sommerhus, så man kan opholde sig midt i det bølgende, smukke klitlandskab.

Find et firma, der udlejer sommerhuse på Vestkysten om vinteren her

Man skal altid bade med omtanke, hvad enten man bader om sommeren eller om vinteren, men her kommer nogle af disse ting, du skal have styr på, hvis du bader om vinteren:
• Bad aldrig alene.

• Spring aldrig på hovedet i vandet – Kroppen udsættes for en voldsom nedkøling, når man bader om vinteren. Derfor er det meget vigtigt, at man går stille og roligt ned i vandet, så nedkølingen af kroppen ikke sker på en gang og dermed frembringer et stort chok for kroppen.

• Lær stranden at kende. Det er vigtigt, at du er opmærksom på, at der ikke er voldsom strøm eller hestehuller der, hvor du påtænker at vinterbade.

• Hvis man går i vandet fra trappe eller bro, bør man altid holde denne fri for is og sne for at undgå, at folk glider.

Man må som sagt aldrig bade alene. Derfor er det oplagt at melde sig ind i en af de mange vinterbadeklubber, der ligger op langs Vestkysten.