1. december 2020
Sn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vidundermidlet til rynker: Botox til rynkebehandling blev opdaget ved et tilfælde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vidundermidlet til rynker: Botox til rynkebehandling blev opdaget ved et tilfælde

Vi kommer ikke uden om, at Botox i dag er en hyppigt anvendt behandlingsform, når det kommer til rynker og korrektioner i ansigtet. Men faktisk fortæller historien, at Botox blev opdaget ved et tilfælde tilbage i 1980’erne, idet stoffet blev opfundet til andre former for behandling.

I denne artikel kan du læse mere om historien bag Botox. Vi fortæller dig også meget mere om, hvordan Botox virker, og hvad den typiske pris på en rynkebehandling er.

Et tilfælde, der skrev historie

Allerede i 1897 blev Botox for første gang opdaget, men det var først i 1950’erne, at det vandt indpas i medicinalindustrien. Botox blev anvendt som medicinsk behandling ved eksempelvis spastiske lammelser og skelen med øjnene. Ved at blokere for signalet mellem nerve og muskel, kunne Botox få musklerne til at slappe af og dermed minimere disse tilfælde.

I 1980’erne blev Botox brugt på en helt ny måde, hvor en Botox behandling af rynker viste sig at være fremtidens vidundermiddel mod rynker. En patient, der var i behandling for muskelspasmer, fik lov til at få Botox ind i panderynkerne, og det viste sig at udglatte ansigtet, når hun blev behandlet med Botox.

 
Siden da har Botox været en kosmetisk succes. Den amerikanske sundhedsstyrelse godkendte produktet, der efterfølgende er det blevet anvendt over hele verden i takt med videreudviklingen af det eftertragtede produkt.

Alle kan få en Botox-behandling

Før i tiden var det ikke alle, der kunne komme i nærheden af en behandling, men i dag ser det helt anderledes ud. I takt med stor forskning på området, er det blevet langt mere udbredt og langt billigere at få en Botox behandling, og i dag får både kvinder, men i stigende grad også mænd, foretaget behandlinger med Botox.

Prisen på Botox er meget svingende, og den afhænger i høj grad af, hvor stor en mængde du skal have. Når du betaler for en behandling, betaler du hovedsageligt for mængden af netop Botox. En rynkebehandling af panderynker vil koste i omegnen af 1.900 kroner for den første behandling, og de efterfølgende behandlinger vil typisk koste omkring 1.400 kroner.

Der findes i dag mange forskellige behandlingstyper med Botox. Heraf er de mest populære panderynkerne, læberynker, brynløft og smilerynker omkring øjnene.

Få de bedste forudsætninger for et flot resultat

For at være sikker på, at du vælger den rette type af behandling, skal du altid til en forundersøgelse. Denne undersøgelse skal ske minimum to dage før behandlingsdagen. Du kan med fordel benytte forundersøgelsen til at snakke med behandleren omkring dine ønsker. På den måde kan du blive vejledt bedst muligt til at finde den behandlingstype, der kan gøre mest for dig.

Du skal altid vælge din klinik med omhu, idet der i dag er mange gråzoner på markedet. En behandler skal være autoriseret for at kunne behandle dig, og er dette ikke tilfældet, bør du være meget forsigtig med at vælge denne behandler. Du kan med fordel gøre brug af andre patienters anmeldelser, så du får et overblik over de bedste klinikker til den type behandling, du gerne vil have.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?