20. juni 2019
A1049
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Unges grunde og ejendomme bliver mindre og mindre vedligeholdt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Unges grunde og ejendomme bliver mindre og mindre vedligeholdt

Som teknologien tager mere og mere over, og den yngre generation bliver mere og mere indoktrineret i den højteknologiske verden, lider de praktiske evner under, og i sidste ende, bliver helt glemt. Det viser sig især, når de unge begynder at købe egne huse og grunde. Det er nemlig blevet beregnet, at den yngre generation, er værre til at vedligeholde deres ejendom, end nogle andre.

Det er et problem, som er kommet, fordi den praktiske kunnen er blevet tilsidesat til fordel for teknologiske viden – et naturligt skridt for samfundet, mener mange.
Det er ærgerligt, mener mange, da den yngre generation er talerør til de nye generationer, og hvis det fortsætter på denne måde, vil fysisk kunnen uddø i sidste ende.

Træværket lider under

Når det kommer til vedligeholdelse, er de træbaserede ejendomme dem, der lider mest under, da det er dem, som kræver mest opmærksomhed og vedligeholdelse. Den yngre generation lider under mider og termitter, samt skade fra vind og vejr, da de ikke har lært at benytte sig af træbeskyttelse.

Træbeskyttelse er en vital del af at eje en træbaseret ejendom, som for eksempel et sommerhus eller en hytte. Det er vigtigt, at man isolerer og beskytter træet, så der ikke opstår mug eller bliver hærget af det voldsomme danske vejr.
Mange oplever, at kvaliteten af træet har det med at forværres igennem årene, hvis de ikke bliver behandlet med den omhu, som er nødvendig. Det er desværre en realitet for flere og flere husejere, at deres hjem bliver angrebet af træædende termitter, og må stå for renovationer, til høje beløber. Det er derfor vigtigt, at man bringer den praktiske viden videre til sine børn og børnebørn, så der opstår færre problemer med træbygningerne.

Haven bliver glemt

Det næststørste offer, som den manglende viden har, er haven – og specifikt fliserne. Ikke nok med, at de unge glemmer at tage sig af deres træværk, så er noget som havevedligeholdelse of fliserens nogle af de ting, som går forbi de unges næser. Heldigvis, stiller manglen af flisevedligeholdelse ikke en fare imod den strukturalle integritet, som forglemmelsen af træværket, men det er en ærgerlig og nemt undgåelig situation, hvis du får mos eller anden patina på dine fliser. Heldigvis er der hjælp at finde, indenfor dette område. Der findes mange kapable firmaer, som tager hånd om fliserens, og hvad det har at medbringe.

Vi skal blive bedre til at videregive de praktiske egenskaber

Man kan spørge sig selv om, hvordan det har endt, at den yngre generation ikke har fået disse kompetencer med sig – om det er forældrenes eller teknologiens skyld. Det kan være endeløst, hvis man skal sidde og pege fingre af hinanden, og i sidste ende, kommer man ingen vegne. Det vigtigste er nemlig at sørge for at blive bedre til at videreføre de praktiske egenskaber, så ejendommene og grundene ikke lider under de voldsomme vind – og vejrforhold, som Danmark oplever. Det er vigtigt at sikre sit hjem mod naturens kræfter, og det er noget, vi alle kan blive bedre til.