23. februar 2020
stefan - Gulvafslibning
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Undgå splinter i gulvet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Undgå splinter i gulvet
Sponsoreret - 23. august 2019 kl. 15:33
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Noget af det første man lægger mærke til, når man træder ind i et hjem, er hvordan gulvet ser ud. Gulvet er det førstehåndsindtryk, som huset eller lejligheden giver til sine gæster. Det er derfor vigtigt, at der ikke er ridser og mærker i gulvet, da der kan samle sig snavs, og dette skaber et usundt miljø. Gæsterne i hjemmet kan også være uheldige at opleve splinter i fødderne og at få deres strømper ødelagt, hvilket jo ikke er den velkomst, man ønsker som gæst i et hjem.

Heldigvis er billig gulvafslibning ikke svært at finde frem til. Det behøver nemlig ikke koste spidsen af en jetjager at give gulvet en makeover og skabe en helt anden vibe i hjemmet. I langt de fleste tilfælde vil en lakering af gulvet efterfølgende være prikken over i’et, der giver hjemmet et ekstra lækkert look.

Det kan blive billigere endnu

Du kan gøre det endnu billigere, hvis du hjælper håndværkeren med forarbejdet til gulvafslibningen. Det eller de rum, hvor gulvet skal slibes, skal nemlig tømmes helt for møbler, inden projektet kan gå i gang. Derefter skal de pågældende rum også rengøres. Der skal støvsuges grundigt, helt ned i eventuelle ridser og huller i gulvet. Når støvsugningen er overstået, skal gulvet også vaskes. Dette skal også gøres grundigt, og det anbefales, at man skrubber huller og ridser med en svamp, så man får alt snavs med.

Du skal også sørge for, at alt der klistrer til gulvet, også bliver skrabet væk, såsom gammel maling, lim eller lignende. Det kan nemlig sætte sig i, og ødelægge slibepapiret, hvis ikke det bliver fjernet. I samme stil kan søm og skruer, der sidder i gulvet, også ødelægge slibepapiret, hvis de sidder i overfladen, mens der bliver slebet. Sørg derfor for at dykke søm og skrue skruer ned til 2-3 mm under overfladen. Der findes mange andre gode råd til, hvordan du forbereder dig på din gulvafslibning, og det anbefales, at du læser dem, før du går i gang.

Det er også en god idé, at du undersøger mulighederne for gulvafslibning grundigt, inden du vælger en håndværker, da der kan være stor forskel på prisen fra den ene til den anden. Sørg for at få flere tilbud, så du kan sammenligne, hvad der bedst kan betale sig.

Efter behandlingen

Når gulvafslibningen er blevet udført, er det vigtigt, at man holder gulvet ved lige og rengører det ofte, så det kan holde længe. Hvis snavs får lov at ligge, kan friktion med gulvet resulterer i, at der danner sig nye ridser i gulvet. Sæt også filtdutter under møblerne, så gulvet bliver skånet for belastningen og friktionen fra møblerne. Støvsug filtdutterne engang imellem, da støv også kan samle sig der. Det behøver du dog ikke gøre så ofte.

Med en god gulvbehandling kan ens hus komme til at forekomme helt nyt, og det bliver meget mere åbent og velkommende. Det gør det både rarere for beboerne at bo der, og får gæsterne at besøge det. Lad ikke gulvet være en udfordring i dit hjem!