23. oktober 2021
sn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Undgå julestress: Lån penge og få økonomisk overblik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Undgå julestress: Lån penge og få økonomisk overblik

Hver femte dansker føler sig stresset i julen! Dette er naturligvis en forfærdelig kedelig statistik, som vel næppe er overraskende, idet mange sikkert kan nikke genkende til, at julen kan være særdeles stressende.

Der er mange årsager hertil såsom, at der skal ordnes mange ærinder og imødekommes store forventninger, som er uløseligt tilkoblet december måneds store tradition. Hertil kommer, at julen er en mørk og kold tid.

Der er således en masse årsager til, at julen kan være en hård måned at komme igennem. I nedenstående er der derfor udarbejdet en liste med tre gode råd til, hvordan du kan undgå økonomisk stress i julen, hvilket forhåbentlig kan modarbejde stress og dermed bidrage til julehumøret. Listen berører følgende: Spar op, Overblik over udgifterne samt Lån penge og undgå stress.

1. Spar op i god tid

“I god tid” er naturligvis individuelt, hvorfor det er op til den enkelte at vurdere, hvor lang tid der skal bruges på at spare op til den ønskede jul. Der anerkendes derfor, at der er stor forskel på, om man har en stor familie og selv holder julen, eller om man blot skal fejre det hjemme ved sine forældre og ikke har børn. Derfor må den enkelte vurdere, om det fremover skal spares op i flere måneder, eller om det snarere handler om ikke at gå i byen i to weekender i streg.

2. Overblik over udgifterne

Med denne samt med ovenstående er det vigtigt at være realistisk, så du ikke bruger julen på at slå dig selv i hovedet over, at du overskrider det formodede budget. Forsøg at inddrage alle udgifter så du får det samlede overblik. Eventuelt brug et par minutter forskellige aftener, så du får noteret alle de udgifter som kommer på i løbet af dagene.

Når du har dannet dig et overblik, bør du tage et kig på dine faste udgifter med de mest kritiske briller, som du kan finde. Betaler du til udbydere af eksempelvis streamingtjenester, som du ikke bruger i tilstrækkelig en grad til, at du vil savne dem, hvis de ikke var der? Det kan også være, at du kan sætte nogle abonnementer i bero i december, hvis du vurderer, at du alligevel ikke får tid til at bruge dem? Det kan eksempelvis være træning, avisabonnementer og andre. Med andre ord handler det blot om, at du kigger på alle dine udgifter og overvejer, om du kan skære i nogle af disse, så du får frigjort nogle økonomiske midler til julen.

3. Lån penge og undgå unødvendig stress i julen

Det kan være, at situationen er så kritisk, at det er umuligt at få overblik over, hvordan budgettet skal hænge sammen i den kommende tid. Mange danskere oplever dette, så du bør ikke være for hård ved dig selv.

En måde hvorpå du kan komme gennem julen på er at tage et lån, så du med dette atter kan lægge et realistisk budget. Men hvor starter man henne i sådan en låneproces og er det vanskeligt?

For mange er lånemarkedet svært at finde både hoved og hale i, og lige præcis derfor bør du anvende dig af sammenligningstjenester, der lever af at formidle lånemuligheder fra forskellige banker.

Et eksempel på en sådan er moneylender.dk som formidler lån fra et utal af forskellige banker, så du nemt og enkelt kan vælge det kviklån, som du foretrækker. På denne måde kan du nemt og hurtigt undgå økonomisk stress i julen og i stedet fokusere på at komme i julehumør.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?