12. juli 2020
SN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Undgå for meget og for lidt mad derhjemme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Undgå for meget og for lidt mad derhjemme

Synes du også at du nogle gange ender med at smide rigtig mange madvarer ud i løbet af ugen, fordi du simpelthen ikke når at få dem brugt af den ene eller anden årsag. Det kan også være at du tit oplever at dit køleskab er gabende tomt, når du vil igang med at lave med og så bliver det nemmere bare at bestille noget takeaway. Hvad kan man egentlig gøre for at afhjælpe sådanne problemstillinger?

Få hjælp udefra

Der er en del som er glade for at have en ordning med at nogle måltidskasser bliver leveret med mad til nogle af ugens dage. For på denne måde undgår de at risikere at have købt ind til meget mere mad, end de egentlig kan spise. I en måltidskasse er der nemlig kun de ingredienser du har brug for til at lave det antal kuverter, som du har bestilt. Så du undgår for eksempel at have et halvt kilo gulerødder tilovers, fordi du blev nødt til at købe en hel pose, da du handlede ind.
Der findes rigtig mange forskellige udbydere af måltidskasser. En af de mest kendte er Årstiderne. Hos dem kan du vælger forskellige kategorier. På den måde kan du være med til at bestille i hvilken retning opskrifterne i dine måltidskasser skal gå. Ønsker du for eksempel at det skal være mad der virker appellerende for alle familiens medlemmer, så findes der nogle hvor retterne er standard familie klassiker. Men hvis du elsker at prøve nye ting, så findes der også en måltidskasse med diverse spændende opskrifter fra hele verden.

Planlæg dig ud af madspildet

Andre har også haft held med at mindske deres madspild, uden at ende med et tomt køleskab, ved at sætte sig ned og lave en madplan. Når man gør det kan man nogle gange sikre sig at købe ind på en måde, der gør at stort set alle råvarerne bliver brugt i løbet af et par dage.
Køber du for eksempel en hel pose gulerødder, så overvej om du kender mere end bare en opskrift, hvor de kan indgå og vælg så også at købe ind til disse. På den måde bliver det nemmere at få brugt alt op.
Nogle gange kan det også være en fordel at lave lidt større portioner, hvis den ret du laver egner sig til at blive frosset ned. Igen hjælper det dig til at få brugt noget mere af alle råvarerne. Men det gør også at du i din fryser kan have lækker hjemmelavet mad, som du nemt og hurtigt kan tage op til de dage, hvor du har ekstra travlt og ikke lige har tid og overskud til at stå længe i køkkenet.
En anden god ide er at lære nogle gode tøm-køleskabet opskrifter. Find frem til nogle rette du godt kan lide, og hvor stort set alle former grøntsager kan smides i, og hvor det er ligegyldigt, om det er med hakket oksekød eller kylling. Det kunne for eksempel være tærter, one-pots eller suppe.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?