19. april 2019
santander
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Undgå at lave fejl, når du låner penge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Undgå at lave fejl, når du låner penge

Penge er rare, når man har dem, og de er knap så rare, når man mangler dem. Hvis man mangler dem, kan det give anledning til meget stress og bekymring, og derfor kan det føles som en nødvendighed at låne sig til lidt af slagsen.

Det er der bestemt heller intet galt i, så længe man tænker sig om og undgår at lave nogle katastrofale fejl i forbindelse hermed. Herunder kan du læse om, hvad du skal vide, når vælger at optage et lån, og så kan du læse om, hvilke fejl, der er vigtige at undgå for ikke at ende i gæld og lignende. Læs med her, hvis du har brug for et lån.

Dette skal du vide, når du optager et lån

Mange mennesker optager lån, og de fleste tager flere forskellige lån i løbet af deres liv, når deres behov og situation ændrer sig, og det er helt normalt. De mest almindelige lån er realkreditlån og lån i banken, men kviklån og privatlån er også blevet meget normalt.

Hvis du ønsker at tage et mindre lån hos et privat firma, er der nogle ting, du skal vide, før du går i gang. Mange steder kan du låne både små beløb og store beløb, og du skal selvfølgelig låne det, du har brug for. Husk dog at renten selvfølgelig følger med, jo mere du låner. Renten er det ekstra beløb, som firmaet tager for at låne dig pengene.

Når du skal låne penge, kan du tit selv vælge, hvor lang tid du vil bruge på at betale pengene tilbage over. Du skal sørge for at lave en realistisk plan for, hvornår du tror, du kan betale pengene tilbage. På den måde bliver du ikke overrasket midt i låneforløbet.

Husk også at der kan være gebyr, når du skal optage lånet, så sørg for at have det med i din plan over låneforløbet. Det er forskelligt fra firma til firma, hvor stort gebyret er. Sørg desuden for at sætte dig ordentligt ind i, hvad firmaet kræver af dig som ansøger og som lånemodtager, inden du begiver dig i kast med at låne.

Disse fejl er vigtige at undgå i forbindelse med dit lån

Når du har sat dig ind i, hvad du skal gøre inden, under og efter dit låneforløb, og du føler, at du har styr på det hele, er du faktisk klar til at låne penge. Men der er dog nogle ting, som er vigtige at undgå, når du skal låne penge, og dem kan du læse her:

Lad være med at låne flere penge, end du har brug for. Det kan være fristende, men husk, det er et lån, og du skal betale pengene tilbage.

Lav en realistisk plan for, hvordan du håndterer hele dit lån. Så får du ingen overraskelser, og du kommer ud på den anden side uden længere varig gæld.

Hvis der går noget galt, så kontakt dem, du har lånt penge af. De vil med stor garanti gerne hjælpe dig, og det er vigtigt at du søger hjælp, hvis der kommer nogle problemer, du ikke føler, du kan styre.