8. maj 2021
sn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Træbriketter er et effektivt og ofte CO2-neutralt brændsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Træbriketter er et effektivt og ofte CO2-neutralt brændsel

Har du en brændeovn og er villig til at ofre den æstetiske fryd, der er forbundet med at lægge gammeldags, uensartet brænde ind i ovnen, kan du fyre op på mere effektiv og miljøvenlig manér ved at gå over til træbriketter. Disse ligner nemlig alle hinanden, men kan takket være deres miniaturemurstensform håndteres ganske nemt. I øvrigt er de tit og ofte CO2-neutrale.

Nemme at producere uden brug af lim

Træbriketter er fremstillet af rent træ, hvilket vil sige, at de kommer uden bark og harpiks. Du kan derfor nemt få forståelse for, hvor langt en enkelt briket rækker, hvilket ikke kan siges for almindeligt brænde i form af kløvet træ. Briketternes komposition af savsmuld og træspåner, presset sammen uden lim, gør dem tiltrækkende at producere, da de kan skabes med rester.

Stabl flotte bål med briketter

Selvfølgelig kan du også bruge briketter af træ til at tænde op i grillen, eller du kan have interessante bål, fx pyramider eller Klodsmajor-agtige tårn. Kan du acceptere, at du ikke får et vant spejderbål med grene hentet fra skoven, når du bruger briketter, er bålene nydelige.

Køb træbriketter på palle eller i sæk

Træbriketter kan leveres på palle, i bigbag, med kran eller truck. Ønsker du ikke at stå for transport af briketterne selv, tager byggemarkederne gerne opgaven på sig. Da en force ved briketter netop er, at de kan stables ganske fint, når de ikke er brug, kan det dog frarådes at få dem leveret i sæk. Med mindre, du synes, det er sjovt selv at skulle stable dem fint på plads.

Få det bedste ud af din leg med ilden

Frys ikke i de kolde vintertider – og negligér ikke chancen for at tænde bål om sommeren. Med træbriketter kan du skabe struktur i og få det bedste ud af din leg med ilden året rundt.

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?