27. juli 2021
michael-browning-D0ov97Td-xM-unsplash
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tandlægerne behøver ikke være din største skræk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tandlægerne behøver ikke være din største skræk

Mange oplever skræk for tandlæger, men sådan behøver det ikke være. Her får du en række gode råd til, hvordan du får en god tandlægeoplevelse.

Sådan får du den bedste oplevelse ved tandlægerne

Rigtig mange unge som gamle frygter at gå til tandlægen. Selvom dette er en irrationel frygt, er der mange der døjer med det. Hvis du er en af dem, der føler ubehag ved tanken om tandlæger, eller hvis du har en angst, der bygger på det, kan det være en fordel for dig at læse med her. I denne artikel finder du nemlig en række gode råd til, hvordan du får den bedste oplevelse ud af dit tandlægebesøg.

Vælg en tandlæge der gør dig tryg

For at få en god oplevelse ud af dit tandlægebesøg, er det vigtigt, at du føler dig godt tilpas ved din tandlæge. Det er helt naturligt, at der er nogle mennesker, som du føler dig mere tryg ved end andre - også selvom det blot er din tandlæge, som du ser en eller to gange om året. Derfor er det vigtigt, at du mærker efter i dig selv, og finder en ny tandlæge, hvis din nuværende ikke er en, som du føler dig tryg ved.
Nogle tror, at det skal være dyrt at finde en god og behagelig tandlæge, men sådan behøver det ikke at være. Du kan sagten finde en billig tandlæge, som gør sit arbejde godt, og som du føler dig tryg ved. Godt Smil tandlægerne har gode tandlæge priser, og måske klikker du med en af deres tandlæger?

Udskyd ikke aftalerne

En af de ting som mange der frygter tandlæger, har en tendens til, er at udskyde deres aftaler med tandlægerne. Dette er ikke at anbefale. Grunden til dette er, at den tandpine du går rundt med, kan ende med at blive meget værre, hvis ikke du får tjekket op på den. Det kan betyde, at du ender med et større og mere ubehageligt indgreb, end hvis du blot var dukket op til den først aftalte tid.
I dag findes der utrolig mange metoder til smertefri behandling, og derfor er der også en god chance for, at den behandling du frygtede, gør betydeligt mindre ondt end først forventet.

Tal med nogle om din skræk

Som nævnt er der mange, der lider af skræk for tandlæger. Derfor er der heller ingen tandlæge, der vil blive overrasket, hvis du fortæller om din skræk til ham eller hende. Ofte kan det hjælpe på skrækken at snakke med din tandlæge om den. På den måde kan I sammen lave en aftale om, hvordan I skaber den bedste oplevelse for dig. I kan for eksempel lave en aftale om, at din tandlæge løbende fortæller dig, hvad det er, at hun gør, og hvordan hun gør det. For mange kan en forståelse for faget give en tryghed.
Generelt er det en god ide at tale med andre om frygt - det behøver ikke kun at være til din tandlæge. Du kan blandt andet vælge at snakke med dine venner, familie eller partner om det. Hvis den er helt slem, kan det være en ide at gå til en professionel.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?