25. september 2021
winston-sisa_mgl3694_preview
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ta’ med i Lunden til derbyweekend

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ta’ med i Lunden til derbyweekend

Med spændende løb, underholdning for hele familien og den særlige ”Lunden”-stemning, der emmer af hygge og traditioner, appellerer årets derbyweekend på Charlottenlund Travbane 23.-25. august både til den garvede traventusiast og den nye gæst, der aldrig har set et travløb før

Hvert år får travsporten og Charlottenlund Travbane nye fans, når den gamle bane fra 1891 byder indenfor til den tre dage lange derbyweekend med hestesport i topklasse og hyggelige oplevelser for hele familien.
I år finder derbyweekenden sted 23.-25. august – tre dages folkefest for travsportens udøvere og dens publikum.

Derbyweekenden er en traditionsrig og festlig markering af dansk travsport, hvor både bredden og eliten kan opleves i løb, og hvor både den garvede traventusiast og den nye gæst, der aldrig har set et travløb før, kan stå side om side og nyde spændingen i løbene og den særlig stemning omkring banen,” siger direktør på Charlottenlund Travbane, Klaus Koch.

Hobby og elite

Publikum kan købe entré til den enkelte dag eller en partout billet, der gælder alle tre dage.

Fredag kan du opleve bredden i dansk travsport, når alle de heste, der måske ikke lige har derbypotentiale, får værdifuld løbserfaring.

”Som andre sportsgrene har vi også i travsporten en relativ lille elite, en stor mellemkategori og en meget stor nedre kategori af heste, opdrættere og kuske, der mere dyrker trav på hobbyplan. Det plejer at være en hyggelig dag med mange mennesker i Lunden,” siger Klaus Koch.
Interessen, kvaliteten og omfanget af løb stiger fra dag til dag gennem derbyweekenden.

Lørdagens hovedløb er hoppederbyet, og søndag afvikles Dansk Travderby 2019 som er hovedattraktionen i et langt program med 12 løb fra 12.45 til 18.30 og op imod 10.000 tilskuere på den gamle bane.

Et åbent derby

Derbyet er for fireårige heste. I travsporten er hver årgang af heste navngivet med samme forbogstav, og i år er det D’erne, der stiller til start.
Ifølge Klaus Koch tegner derbyet mere åbent end længe.

”Mange kan vinde i år. Det er altid spændende, når der ikke er en stor favorit, der fører fra start til mål. Vi har været spændte på kvaliteten i år, men ved derby-prøverne den 4. august, hvor hestene kvalificerede sig til selve derbyet, så vi nogle meget fine præstationer. Det årlige travderby viser det bedste, vi overhovedet kan præstere i dansk travsport, med toptunede heste, der er blevet forberedt til opgaven over lang tid,” siger Klaus Koch.

Spil på hestene

På Charlottenlund Travbane kan du krydre oplevelsen ved at spille på løbene.
Der er et stort udvalg af spillemuligheder, og du kan satse helt ned til en enkelt krone.

”Mange nye travgæster bliver overrasket over underholdningsværdien, når de sætter bare få kroner på en hest. Det er helt enkelt at spille med, og mange bliver fascineret af, at de kan lægge fem kroner på en hest og fire minutter senere og stikke en gevinst i lommen, fordi den vandt” siger Klaus Koch. På løbsdagene er der spilleguider til rådighed der kan hjælpe de besøgende med at gøre deres indsatser og give et staldtip med på vejen.

Plads til alle i Lunden

Med restaurant, mange foodtrucks og andre boder med mad og drikke tager du ikke sulten eller tørstig hjem fra en derbyweekend på Charlottenlund Travbane.

Et særligt område med ponyer og legeplads er indrettet til børnefamilierne.
”De er selvfølgelig også velkomne ved hovedtribunen, hvor pladsen dog kan være trang på selve derbysøndagen. I Lunden har vi plads til alle, og i disse år er der virkelig grøde i det danske travpublikum. Vi ser et yngre publikum, der nok er moderne på mange måder, men også er tiltrukket af den særlige autentiske stemning og de gamle traditioner her på Charlottenlund Travbane.”

Charlottenlund Travbane
Etableret: 1891 på landbrugsejendommen Skjoldgaardens jorder.
Publikumsrekord: Derbyet 1956 som sås af 31.000 tilskuere.
Første Derby: 1898. Løbet blev vundet af hoppen Clara Greenlander.
Antal deltager i Derbyet: 12 heste, som har kvalificeret sig til start.
Derbydistance: 3.000 meter, hvilket modsvarer tre omgange på Charlottenlund Travbane.
Stemmer du til kommunalvalget i år?