16. september 2019
516633376-4134x2756ma
Foto: Jacob Lund / Shutterstock
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Svømning som alternativ til fodbold

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svømning som alternativ til fodbold

Fodbold kan være meget belastende for kroppen, og mange spillere er ofte plaget af skader, eller overbelastninger. Her er svømning et rigtig godt alternativ, som man træner flere muskelgrupper i kroppen samtidig. Det er en rigtig fin sportsgren, hvis man ønsker at holde alle muskelgrupper beskæftiget og dermed opretholde en god fysisk form. Læs mere om hvordan, du kommer i gang med svømningen.

Udstyret

En af de gode ting ved svømning er, at det ikke koster alverden at komme i gang. Men det er en gode ide, at starte med noget brugbart udstyr, der kan forbedre din træning. På den måde vil du hurtigere kunne optimere din egen svømmetrænimng og få det maksimale ud af dem. Watery.dk kan hjælpe dig, med alt inden for udstyr til svømning. Og du kan også læse mere om, hvordan du bedst kommer i gang med at svømme.

Det er ikke nemt at blive en god svømmer. Derfor er det en god ide, at starte med at bruge en pullboy eller en svømmeplade.
Pullboyen hjælper dig til at holde din ben oppe i vandoverfladen. Og på den måde, behøves du ikke at fokusere på dine ben. Du kan derfor koncentrere dig om, at få styr på din overkrop. Her skal du lære at tage de rigtige armtag i en korrekt positur.
Modsat af en pullboy, bruger du en svømmeplade ved bentræning. Den hjælper dig til at holde arme og overkroppen i vandoverfladen, og fremdriften er dermed overladt til benene.

Husk ikke at lægge for hårdt ud

Det er altid fristende at lægge hårdt ud, når man starter noget nyt. For det er her motivationen er høj, og det er sjovt og spændende at lære noget nyt. Men dette skal du passe på med - især hvis du tidligere har været plaget af skader. For selvom svømning er en af de sportsgrene, hvor der er færrest skader er risikoen ikke 0%.

Det er vigtigt, at man sørger for at lære teknikken først. Dette kan du gøre inde på rygcrawl.dk, hvor du læse meget mere om svømmeteknik. Her findes du diverse guides til rygcrawl, brystsvømning osv. Det er en god ide, at man sætter sig grundigt ind i dette inden start.

Svøm med en ven

Det kan være rigtig motiverende at finde en at svømme med. Både fordi det er sjovere, men også fordi det er svære at springe træningen over. I kan nemlig hjælpe hinanden, både med teknik og motivation.

Det er en god ide, hvis I melder jer ind i en klub tæt på jer selv. Her skal i lære svømningen samt øve og træne sammen. Det vil være nemmere at holde sig i gang, hvis svømmehallen ligger tæt på jer. Så er det ikke så svært, at komme afsted når man skal. Og hvis I aftaler nogle faste svømmetider, vil i kunne komme ind i en god rytme.