23. oktober 2021
running-573762_1920
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sundhed er mere end sund kost, motion og et godt mentalt helbred

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sundhed er mere end sund kost, motion og et godt mentalt helbred

Sundhed er altafgørende for vores eksistens. Det er vigtigt, at vi lever sundt, så vi kan minimere risikoen for at blive syge, men hvad er sundhed egentlig? Sundhed er et vidt begreb, da det både dækker over vores fysiske sundhed og vores mentale sundhed.

Mange ved godt, at de bør spise sundt og dyrke motion regelmæssigt, og de fleste ved også, at det er vigtigt at komme i behandling, når tegn på stress, angst og depression viser sig. Desværre er der mange, der glemmer en anden vigtig del af vores sundhed – nemlig tænderne.

Vores tænder skal holdes vedlige, da vi ikke får nye, når de blivende tænder først er kommet. Tænderne er en vigtig forudsætning for både den fysiske og den mentale sundhed, for har du ikke nogen tænder, kan du ikke indtage din sunde kost, og mange vil ikke længere have lyst til at se sig selv i spejlet.

Hvordan holder jeg mine tænder vedlige?

Spørgsmålet er så, hvordan du helt lavpraktisk kan holde dine tænder vedlige. Du ved formentlig allerede, at det er vigtigt, at du får børstet dine tænder mindst to gange om dagen, men får du husket at gøre det? Hvis ikke, så er det i hvert fald et rigtigt godt sted at starte.

Derudover er det vigtigt, at du udskifter din tandbørste med jævne mellemrum, så den sørger for en dybdegående rensning af tænderne. Samtidig er det en rigtig god ide at bruge tandtråd eller tandstikker hver dag i forbindelse med din tandbørstning. Mange mennesker har nemlig en tendens til at samle madrester mellem tænderne, og det er ikke alle madrester, som tandbørsten kan fjerne.
 
Sidst men ikke mindst er det altafgørende for dine tænders sundhed, at du dukker op til det regelmæssige tandeftersyn hos din tandlæge. Hvis du ikke allerede har en tilknytning til en tandklinik, så vælg en klinik i nærheden af din bopæl på Sjælland. Bor du for eksempel i Valby, kan du med fordel vælge en tandlæge i Valby.

Hvor ofte skal jeg gå til tandlægen?

Hvor ofte du skal til det regelmæssige tandeftersyn hos din tandlæge afhænger af, hvor god du er til at overholde din tandbørstning og din tandrensning derhjemme, og hvor skrøbelige dine tænder er. Tandlægen vil altid give dig en tid til, hvornår du skal komme igen.

Derudover skal du selvfølgelig altid ringe til tandlægen, hvis du begynder at få ondt i dine tænder. Tandpine er et tegn på, at der er noget, der kræver en behandling, og det er derfor vigtigt, at du ikke går rundt med smerter i tænderne i længere tid end højst nødvendigt.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?